Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: Yapacağız

21.12.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi: “Kanal İstanbul diyoruz o da çıkıp yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz onu yapacağız. Bir taraftan da müteahhitleri tehdit ediyor. Bir defa devletin ne olduğundan bihaber bir zat. Ne demek yahu. Sen gelemeyeceksin o ayrı bir konu da devletlerde devamlılık esastır.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İstanbul’da Hizmet İhracatçıları Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Ana muhalefetin başındaki zat biz Kanal İstanbul diyoruz o da çıkıp yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz onu yapacağız” dedi.

Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendiği açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İHRACATI 500 MİLYAR LİRA SEVİYESİNE ÇIKARACAĞIZ

Hizmet ihracatı ve pazarlarının çeşitlendirilmesi yeni pazarlara girilmesi konusunda birliğimizden önemli çalışmalar bekliyoruz. Türk ekonomisinin tüm alanlarıyla birlikte ihracatta hâlâ hak ettiği seviyenin gerisinde bulunduğu bir gerçektir. 500 milyar liraya çıkma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Dünyada her iki konuda da ayrı ayrı öne çıkmış ülkeler bulunuyor. Bizim Türkiye olarak ikisini birlikte gerçekleştirmemiz şarttır. Sahip olduğumuz imkanlar bize mal ve hizmet tasarımı geliştirmesi üretimi ihracatı konusunda avantajlar sağlıyor. Geçtiğimiz 17 yılda tüm alanlarda kurduğumuz güçlü alt yapı aynı zamanda bize cesaret ve destek veriyor. Ülkemize yönelik terör tehditlerini ve ekonomik saldırıların artmasının gerisinde işte bu büyük potansiyelin harekete geçmesinden duyulan rahatsızlık vardır.

KANAL İSTANBUL ÇEVRE GÜZELLİĞİNE SAHİP ÇIKACAK

İçeride dışarıda özellikle de şuanda içeride ana muhalefetin başındaki zat biz Kanal İstanbul diyoruz o da çıkıp yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz onu yapacağız. Bir taraftan da müteahhitleri tehdit ediyor. Bir defa devletin ne olduğundan bihaber bir zat. Ne demek yahu. Sen gelemeyeceksin o ayrı bir konu da devletlerde devamlılık esastır. Bakınız bu ülkede nasıl bir siyasetçi var bunu bilin, bu bir de ana muhalefetin başında. İnşallah biz önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyor, çalışmalara başlıyoruz. Çevreci özelliği var, Kanal İstanbul’un özellikle Türkiye’ye kazandıracağı haklar var. Hatırlayın bir İndependent olayını, o tanker 7 ayı aşkın bir zaman yandı. Hiçbir şey yapamadık. O çok büyük bir tehlikeydi. Aynı şekilde Boğaz’da kaç kez yalılara kuru yük gemileri çarpmıştır. Bu çevreye tehdittir. Kanal İstanbul ile bu tehditler yok seviyesine geleceği gibi bir de ülkemize ciddi manada bir getirisi olacaktır. Bir de Karadeniz’den Marmara’ya iniş, bir de çevre güzelliğine de Kanal İstanbul sahip çıkacaktır.

MUHALEFET LİME LİME DÖKÜLDÜ

Araştırma geliştirme harcamamızın GSYH tarihimizde ilk kez yüzde 1’i aştı. Enflasyon bu sene yarı yarıya geriledi. Son açıklanan verilerle istihdam cephesinden de olumlu haberler geldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış olarak baktığımızda son 4 ayda 212 bin kişi arttı. İşsizlik oranı son iki ayda geriledi. İnşallah önümüzdeki aylarda daha iyi rakamlarla karşılaşacağız. Meclis’te dün kabul edilen 2020 bütçesi bu bakımdan yeni bir dönemin özellikle müjdecisidir. Çok enteresan bir durum var; bakıyorsunuz bir tarafta iktidarı yerden yere vurmaya çalışan var öbür tarafta Genel Kurul’da oylama yapılıyor, kimse yok. Muhalefet lime lime dökülmüştür. Bu vesileyle emeği olan tüm bakan arkadaşlarımıza, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve sonuna kadar bu işi bu yarışı sürdüren tüm grup başkanvekili ve yardımcılarına teşekkür ediyorum. Bununla birlikte elbette hâlâ çözülmesi gereken sorunlar bulunuyor. Bunların hepsinin programını yaptık, birer birer hayata geçireceğiz.

SİZ KİMDEN YANASINIZ?

Milletler tarihlerinde çok ender rastlanabilecek bir mücadele dönümünden geçiyor. Ekonomimize, güvenliğimize, beraberliğimize kasteden saldırıların biri bitmeden diğeri başlıyor. İşte Cenevre ardından Malezya, 17 anlaşma imzaladık Malezya’da. İnşallah bu atılan imzalar Türkiye’nin sadece bölgesinde değil, uluslararası camialarda da nerelere geleceğini gösterecek. Bundan birileri rahatsız oluyor, gel geç, bir de bakıyoruz anamuhalefeti de rahatsız oluyor. Yahu siz kimden yanasınız? Yürüttüğümüz mücadelede diğer ülkelerden neredeyse hiç destek alamıyoruz ama milletimiz bize yeter. Dosyalarımızın duası sayesinde yola devam ediyoruz.

(Gazete Duvar)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.