Erdoğan’dan İdlib açıklaması: Misliyle karşılık verdik

Erdoğan’dan İdlib açıklaması: Misliyle karşılık verdik
03.02.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib’deki çatışmaya ilişkin, “Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Bizi sınayanlar hata yaptığı anlayacak. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor” dedi.

İdlib’de yürüttükleri operasyonları sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bölgede belirlenen noktaların savaş uçakları ve topçu ateşiyle bombalandığını söyledi. Erdoğan, Ukrayna’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin şunları söyledi:

İDLİB’DE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır. Bölgede belirlenen noktalar gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16’larla vurulmaya devam ediyor.

46 REJİM HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI

İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta Suriyeli, o ekibin içinde etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapıldı. Bu noktalar şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor.

ÖNÜMÜZÜ KESME DURUMU OLMASIN

Özellikle Rus yetkili makamlarına ‘muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın’ dedik. Burada biz şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Türk generaller, Ruslarla sık sık görüşmeler yapıyor. Süreçte istediğimiz neticeyi alamazsak kendi muhatabımla görüşmek suretiyle işin ciddiyetini kendilerine ileteceğiz.  Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

İSRAİL’İN SİLAHI NE OLACAK?

(‘İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin için toplanacak? Nasıl yorumluyorsunuz?’ sorusu üzerine): Planla ilgili gerek cuma günü gerekse daha önce yaptığım açıklamalarda bunun işgal planı olduğunu açıklamıştık. Metinde Filistin tarafı şeklindeki ifadelerin hepsi birer aldatmacadır. ‘Filistin tarafı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail sınırı içinde kaldığını kabul etmeli’ diyor. ‘Hamas’ın silahlarının toplanarak, Gazze’nin silahsız bir bölge haline gelmesi’ diyor. Hamas silahını verecek, İsrail’in silahı ne olacak? Ben de dün Hamas’ın lideri ile İstanbul’da görüşmemi yaptım. Diğerleri PKK ile YPD ile görüşmelerini yapıyorlar biz ee… Böyle bir şey olamaz. Bir diğer önemli başlık, Filistinlilere ‘yüzyılın anlaşması’nı tanımaları  için 4 yıl süre tanınması. Ciddi bir şey burada. Filistinlilere hakları olanı bile vermemişlerdir. Zulmün sınırı olur mu? Netenyahu’hun Trump ile yan yana yaptığı basın toplantısı manidardır. Seçim kaybetmiş, geçici olarak işin başındaki biri ile Trump’ın toplantı yapması, bunlar zilletin bir ifadesidir.

(Duvar)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.