Erdoğan’dan atanmış bakanlara TBMM’de nöbet talimatı!

Erdoğan’dan atanmış bakanlara TBMM’de nöbet talimatı!
10.06.2019
A+
A-

AKP’li bazı milletvekillerinin bakanların Meclis’te bulunmamasından şikayet etmesi üzerine Erdoğan, grup yönetimine talimat vererek, her bakanın TBMM’de haftalık nöbet tutmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından milletvekilleri ile bakanların arasındaki ilişkilerin nasıl yürütüleceğine dair soruna kısmi çözüm getirildi. Buna göre bakanlar, TBMM’de nöbet tutarak milletvekillerinin sorunlarını dinleyecek.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP’li bazı milletvekilleri bakanların Meclis’te bulunmamasından şikayet etti.

Bu milletvekilleri, şikayetlerini şöyle dile getirdi:

“Bakan yardımcısıyla görüşsek de bakanın görüşü ve onayı olmadan bir iş yapılamıyor. Dolayısıyla bölgemizdeki sorunları ilgili bakanlıklara ulaştıramıyoruz. Eskiden bakanlar Meclis’e gelirdi, sorunlarımızı burada kendilerine ulaştırırdık, artık o imkanımız da yok.”

Bu görüşlerin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu soruna çözüm bulunması için grup yönetimine talimat verdi. Grup yönetimi de, her bakanın TBMM’de haftalık nöbet tutması yöntemi geliştirdi.

Vekillerin yeni sistem şikâyeti

Ayrıca AKP Genel Merkez yöneticileri de partinin hedef ve programlarına ilişkin önceliklerle, atanan bakanların aldığı kararlar veya bürokrasinin önceliğinin her zaman birbiriyle örtüşmediğine ilişkin sorunu dile getiriyorlar. Yeni sistemde bürokrasinin azalacağı, devletin işleyişinin daha hızlı ve verimli olacağı hedefinden uzaklaşıldığı eleştirileri de yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.