Erdoğan: Rejim güçlerini gözlem noktalarımızdan çıkartmaya kararlıyız

Erdoğan: Rejim güçlerini gözlem noktalarımızdan çıkartmaya kararlıyız
12.02.2020
A+
A-

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında İdlib’de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamasından başlıklar şöyle:

Son saldırıyla bugüne kadar İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 14’e, yaralı sayısı 45’i buldu.

Rejim güçleri kana susamışlığını gösteriyor.

İdlib’de Rejim, Rus güçleri ve İran militanları sürekli katliam yapıyor.

Türkiye bu duruma seyirci kalmayacak. İdlib’de rejim ve Ruslar ile birlikte çoğu saldırı teröristleri değil, sivil halkı hedef alıyor. Amaç kolayca işgal etmek için bölge halkını ülkemiz sınırına hareket ettirmek, sahayı boşalmak.

‘REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ’

Bir süredir bu saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı. Madem durum bu öyleyse biz de artık lafa değil sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem sınırlarımızın gerisine çekmekte kararlıyız. Hiçbir oyalanmaya meydan vermeden bunu yapacağız. Bitmez tükenmez toplantıların sonuçlarını beklemeden hemen ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bölgedeki muhalif gruplardan başı bozuk hareket ederek rejime saldırı muamelesi verenlere de artık tavizsiz davranacağımızı mesajını verdik. Artık kimsenin provokasyonlarına göz yumacak değiliz.

Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum.

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

Bugün bu ülkede FETÖ’nün en büyük siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve ekibidir. Geçmişte irtica ile mücadele bahanesiyle milletin değerlerine yönelen saldırılara nasıl karşı çıktıysak, FETÖ’ye de aynı kararlılıkla karşı çıktık. CHP güdümlü vesayete eyvallah etmediğimiz gibi, FETÖ’ye de vesayet etmedik. FETÖ’ye suç örgütü olarak ilan eden ve MGK kararının altında imzası olan benim.

Her sözü, her mesajı, FETÖ medyasında manşet olan Kılıçdaroğlu, FETÖ ile ilgili attığımız her mevzuda karşımızda olmuştur.

Bu zat ve ekibi omurgasızdır. FETÖ’ye diyet borçludur. Tek dertleri AKP’ye ve şahsıma zarar vermektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.