Erdoğan: ‘Kürt de olsa benim kardeşimdir’

Erdoğan: ‘Kürt de olsa benim kardeşimdir’
22.06.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemekte konuştu. Erdoğan konuşmasında, “Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır, ona hizmet etmek benim görevimdir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemekte iş insanlarına hitap etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Terör örgütlerinin saldırılarından, ekonomik tuzaklara kadar bu badirelerden biri Avrupa ülkesinin başına gelse yerle yeksan olurdu. Elbette terörle mücadelede can kayıplarıyla ekonomide sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz ama unutmayın ki şehit olmak sıradan bir olay değildir. Böyle bir makama ulaşmak her yiğidin karı değil er kişinin karıdır. Onlar kaçacak biz kovalayacağız, inlerine girdik girmeye devam edeceğiz.”

“Zira bu aziz milletin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Huzur, refah bulunana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Son haftalarda teröristlerin en üst kademelerinde olanların nasıl etkisiz hale getirildiğini duyuyorsunuz. Ortadoğululaştırmak isteyenlere karşı dimdik mücadelemizi sürdüreceğiz. Evlatlarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmayı başaracağız. Bunun yolu her birimizin işini en iyi şekilde yapmamızdan geçiyor.”

“KÜRT DE OLSA BENİM KARDEŞİM”

Söz verdik Batı’da ne var Doğu’da da o olacak dedik. Güney’de ne varsa Kuzey’de de o olacak dedik.  Tavsiye ederim Güneydoğu’ya gitmeyenler gitsinler görsünler, canım vatan topraklarını delik deşik ederek insanlara yaşam hakkını zehir ettiler. Evlerin altından tünel açarak yaşımı zehir etmişlerdi, biz ne yaptık? Kayyum ile evleri yeniden inşa ettik. Şu anda Diyarbakır’ı tanıyamazsınız. Geceleri pırıl pırıl şehir inşa ettik. Kim yaptı terör örgütü PKK ve siyasi kolu. Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır. Hizmet etmek benim görevimdir.”

“İstanbul’un geleceği en isabetli kararı vereceğine inanıyorum. Çevrenizde diğer partilere oy veren vatandaşlarımız varsa İstanbul’la ilgili kanaatlerinizi onlarla paylaşın.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.