Erdoğan: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur

Erdoğan: Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur
01.04.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İl Başkanlığı Toplantısı’nda konuştu. AKP İl Başkanlarına video konferansla seslenen Erdoğan, “Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan da şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin, cumhurbaşkanlığı makamının açıklamış olduğu birimler tarafından yürütülmektedir.” dedi.

Partisinin İl Başkanlarına video konferans sistemiyle seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet belediyelerinin bağış kampanyalarının engellenmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur.” derken, “Bu kampanyalar Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yürütülmelidir. Bunlar İçişleri Bakanlığı ve valilikler vasıtasıyla yürütülmektedir.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Birçok belediyelerimiz valiliklerden izinsiz kampanya açarlarsa bu devlet içinde devlet mantığıdır. Burada gücü dağıtmış oluruz. Buna lüzum yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Bu süreçte en büyük avantajımız sağlık altyapımız ve hastalığa erken önlem almamızdır. Gerek şahsım, gerek ilgili bakanlarımız alınan tedbirleri ve beklentileri kamuoyu ile paylaşıyor. İhmaller ve ihlaller için gereken yapılıyor. Bu süreci en az sürede, en az kayıpla tamamlamak istiyoruz. Tespit edilen aksaklıklar ve eksikler yetkili mercilere bildirilmeli ve önlem alınmalı.

Şu sıkıntılı süreç boyunca milletimizin evden çıkmamasını rica ediyorum. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile hayata geçirdiğimiz tedbirleri en üst seviyeye çıkarmalıyız. Herkes evinde kalır, gönüllü karantinaya uyarsa daha sıkı tedbirlere gerek kalmaz. Aksi halde tedbirler daha da artırılır.

Eğitimi uzaktan eğitimle yürütmeye çalışıyoruz. Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modeline geçtik. Tüm kesimlere yönelik çok ciddi takviye ve erteleme programları açıkladık.

BELEDİYELERİN BAĞIŞ KAMPANYASINA TEPKİ

Tüm teşkilatlarımızı dayanışma kampanyamıza desteğe davet ediyorum. Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu kampanyalar Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yürütülmelidir. Bunlar İçişleri Bakanlığı ve valilikler vasıtasıyla yürütülmektedir.

Birçok belediyelerimiz valiliklerden izinsiz kampanya açarlarsa bu devlet içinde devlet mantığıdır. Burada gücü dağıtmış oluruz. Buna lüzum yok. Yasalar da buna izin vermiyor. Bugün hala siyasi mantık ile yaklaşacaksak, biz ne zaman bir ve beraber olacağız. Biz tabi ki iktidar olarak gerekli uyarıyı yapmak zorundayız ve bunu yapıyoruz.

Birçok spekülasyonlar yapılıyor. Devletin dilencilik yapmaya başladığı gibi çirkin sözler kullanılıyor. Devletimiz şu an İçişleri’miz ile attığımız, yaptığımız yatırımlar rakamlarla ifade edilmez. Muhalefetin ağzından çıkanı kulağı duyması lazım.

“BU BELAYI DA ATLATACAĞIZ”

Düne kadar şehir hastanelerini eleştirenler, şimdilerde ise şehir hastanelerinin sayılarını tartışıyor. Neden sayısı az diyor. Biz hamdolsun, şehir hastanelerimizin açılışlarını hızlandırdık.

Özellikle maske üretiminde okullarımızdan, Milli Savunma Bakanlığı’na kadar yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hem dost ülkelere yardımcı oluyor, hem ihtiyacımızı karşılıyoruz. Sektördekileri tebrik ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında vatan savunması yapan kahramanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemiz son 7 yılda nice saldırıya göğüs gerdi, nice belayı defetti. Bu belayı da inşallah atlatacağız. Bugün sabredeceğiz. Vakti geldiğinde atılım gerçekleştireceğiz.

“GELECEĞİN DE PARTİSİYİZ”

Sizler de aldığınız talimatlarla gereğini yaparsanız, bunları yaygınlaştırırsanız biz bu süreci hızla atlatırız. Dünya bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını hep birlikte tamamlayacağız. Yeni dönemde AK Parti lokomotif olmayı sürdürecektir. Partimizin bugün ve geçmişin değil, geleceğin de partisi olduğunu göstermek için önünde eşsiz bir fırsat duruyor.

İnşallah 7.Olağan Kongre sürecimizi kendimizi yenileme, milletimizle daha sıkı bağlar kurma süreci olarak değerlendireceğiz. Kongremizi yetiştirebilirsek belirlediğimiz takvimde yaparız. Yetişmez ise biraz öteleyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.