Ercan Özel: Marmaracık’ta insan hakları ihlali yapılıyor

Ercan Özel: Marmaracık’ta insan hakları ihlali yapılıyor
25.08.2020
A+
A-

İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı, Marmaracık Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek, yıllardır çözüm üretilmeyen elektrik, su, tapu ve imar sorununa sessiz kalmadı.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Marmaracık Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

Marmaracık Mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı elektrik, su ve imar sorunlarını yerinde gören ve mahalle sakinlerini dinleyen İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, ”İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın düsturu ile, Marmaracık’ta yaşanan hak ihlallerinin ve sıkıntıların araştırılmasını, halkımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesini ivedilikle yetkililerden talep ediyoruz.” dedi.

Yenişehir ilçesinin bugününe ve geleceğine sahip çıkmak adına, sorumlu muhalefet anlayışımızla hareket etmeyi ilçe halkına bir borç bildiklerini ifade eden İlçe Başkanı Ercan Özel, ”İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak İYİ Parti Kestel İlçe Başkanımız Sayın Emin Elüstü ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Marmaracık Mahallemizde yaşayan halkımızın davetleri üzerine kendilerine ziyarette bulunduk. Eski Marmaracık olarak adlandırılan Marmaracık  Mahallemizin bir bölümünde İlçe Belediyemizden ruhsatlı ev yapanlar ve ayrıca bağ evlerine 2017 İmar Barışı yasasından yararlanarak yapı kullanım izinlerini alan 53 hane de hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarımız, gerçekten oldukça zor şartlar altında yaşam mücadelelerini sürdürmeye çalıştıklarına bizzat şahit olduk.” dedi.

TÜM KAPILAR YÜZLERİNE KAPANMIŞ!

İYİ Parti İlçe Başkanı Özel, ”5393 sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesinde Devletimiz tüm yapılması gerekenleri açıkça belirtmişken, kimlerin görev yetki ve sorumluluğunda olduğu bilinmekte iken, yetkililerin Marmaracık Mahallemizdeki sorunlar ile ilgili inisiyatif almamalarını ve görevlerini yapmamalarını İYİ Parti ailesi olarak bizler; bölge halkına karşı yapılan büyük bir vicdansızlık olarak görüyoruz.” şeklindeki açıklamasında, ”Devletimize karşı tüm sorumluluklarını yerine getiren, vergilerini ödeyen, genel ve yerel seçimlerde oylarını Marmaracık Mahallemizde kullanan bölge vatandaşlarımızın, bütün şartlara haiz olmalarına rağmen su, elektrik ve yol gibi temel ihtiyaçları için yıllardır çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanmış. Seçimlerde kendilerinden oy istemek için kapılarını çalan siyasiler üzülerek görüyoruz ki şimdi bir bardak suyu bile Eski Marmaracıkta yaşayan vatandaşlardan çok görüyorlar.” ifadelerine yer verdi.

İlçe Başkanı Özel, açıklamasında şunları söyledi:

”Devlet kayıtlarında yaptığımız incelemeler ve Marmaracık’ın yaşlıları ile yaptığımız görüşmelerden ortaya çıkan gerçek, 1970’li yılların ortalarında işsizlik ve ekonomik sebeplerden, aynı zamanda devletimizin o dönemki politikaları dolayısıyla Marmaracık köyünün 3 km yukarıdan aşağıya yol kenarı indiğidir. Yani birilerinin dediği gibi ne bir heyelan, ne de sel dolayısıyla Marmaracık halkı aşağıya taşınmıştır. Belediye yetkililerinin Marmaracık’ın o bölgesini yerleşim alanı içerisinde göstermesinin yasal hiçbir sorunu yoktur.

Yaklaşık 10 yıldır tüm resmi belgeleri ile ilgili kurumlara müracaat etmelerine rağmen ne su, ne elektrik, ne yol, ne de altyapı sorunları giderilmemiş. Hatta İçme ve sulama suyu olarak kullandıkları camii meydanında ki kaynak suyu Kurban Bayramında arife gecesi, tamamen kesilerek, bölge halkını canlarından bezdirmeye ve ibadetlerini engellemeye çalışarak, yaptıkları bu uygulama ile adeta burada orman kanunlarının uygulandığını göstermişler. İYİ Parti olarak bizler bu yaşananlara elbette kayıtsız kalamayız. Bırakın bir siyasi parti mensubu olmayı, vicdan sahibi hiç kimse bu yaşananlara duyarsız kalamaz.”

ÖZEL: HALKIN DERDİ, BİZİM DERDİMİZ

İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak ilçede vatandaşların refahı için ilçenin sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri sunma gayesiyle çalıştıklarının altını çizen İlçe Başkanı Ercan Özel, ”Halkın derdi, bizim derdimizdir, Bizim tek bir gayemiz var, o da ilçemizin faydasına yorulmadan çalışmaktır. İlçemizin sorunları, yapacağız, edeceğiz,  diye soyut ifadelerle asla çözüme kavuşamaz. İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın düsturu ile, Marmaracık’ta yaşanan olayların araştırılmasını, halkımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesini ivedilikle yetkililerden talep ediyoruz.” diye konuştu.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Özel açıklamasında, ”Marmaracık’ta mevzu bahis olan bağcıyı dövmek değil, aksine üzüm yemektir” ifadelerine yer vererek, ”Burada sorunun BUSKİ’de ve UEDAŞ’da olmadığını çok iyi biliyoruz elbette. İlgili belediyelerimiz ve kurumlarımız bölgedeki yapılara ruhsat ve yapı kullanım izinleri vermesine rağmen imar planlarında yerleşim alanı olarak işlemediklerinden dolayı kaynaklanan bir sorun ile karşı karşıyayız. Yenişehirimizin sorunları magazinsel yaklaşımlar ile asla çözüme kavuşturulamaz. İYİ Parti Teşkilatları olarak, Yenişehir ilçemiz için ciddiyet ve özverili çalışmalarımızın, son nefesimize kadar devam edeceğini tüm halkımızın çok iyi bilmesini istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

  1. Yusuf köse dedi ki:

    Ilçe başkanimiza bizleri ziyaretiyle onurlandirmiştir sunacaği katkilarindan dolayi şahsim ve köylum adina şukranlarimi sunarim