Endüstri Zirvesi’ni 45 Bin kişi ziyaret etti

Endüstri Zirvesi’ni 45 Bin kişi ziyaret etti
04.12.2017
A+
A-

Bursa’da 4 ayrı fuarı tek çatı altında toplayan Endüstri Zirvesi sona erdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Ur-Ge projeleri kapsamında 6 kıtadan 60 ülkeden 1200’e yakın yabancı iş insanını getirdiği zirve, hem sektörün ihracat hedeflerine hem de kentin turizm ile ticari hayatına büyük güç kattı.

Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’da gerçekleştirilen yılın son fuarı Endüstri Zirvesi, 4 gün boyunca 44 bin 665 ziyaretçiyi ağırladı. Bursa’yı Türkiye’nin ve bölgenin en önemli fuar merkezlerinden birisi yapmak için hamlelerini sürdüren BTSO, yılın son fuarı ve alım heyeti organizasyonuyla adeta tarih yazdı. Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği makine, uzay havacılık savunma, kompozit ile raylı sistemler sektörü Ur-Ge projeleri kapsamında Bursa ekonomi tarihinin en kalabalık alım heyetini Bursa’da ağırlayan BTSO, yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği 10’a yakın alım heyeti programlarına bir yenisini daha ekledi.

250 MİLYON DOLARLIK HACİM

İş dünyasının küresel arenadaki rekabetçiliğini artırmak için de 4 yıl boyunca hamlelerini aralıksız sürdüren ve 40’a yakın projeyi hayata geçiren BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle farklı ülkelerden gelen yabancı iş insanlarını kentte ağırladı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 30 Kasım tarihinde kapılarını açan zirveye, 25 ülkeden 410 firma katılım sağlarken, 7 ayrı holde 40 bin metrakarelik alanın tamamı doldu. 250 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefiyle hazırlanan zirveye, stantlı katılımcı sayısının 3 katı kadar da yabancı alıcı misafir oldu.

AVUSTRALYA’DAN İRLANDA’YA KADAR…

Zirveye 6 kıtadan 60’dan fazla ülkeden 1200’e yakın iş dünyası temsilcisi katıldı. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere Almanya, İtalya, Srilanka, Vietnam, Avustralya, İrlanda, Uruguay, Letonya, Tayland, Kolombiya, Malta gibi ülkelerden Bursa’ya gelen iş dünyası temsilcileri, fuarda stant açan firmalarla yeni iş bağlantıları kurdu.

9 SAATTE 700 İŞ GÖRÜŞMESİ

Endüstri Zirvesi’nin ikinci gününde gerçekleştirilen B2B görüşmeleri de sektör temsilcilerinin yabancı firmalarla yeni iş bağlantıları kurmasını sağladı. BTSO’nun Ticari Safari ve Ur-Ge projeleri kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna katılan 300’e yakın katılımcı 9 saatte yaklaşık 700’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

HEM ZİYARET HEM TİCARET

Sektörün dış ticaret hacmine katkı sunan zirve aynı zamanda kentin turizm ve ticaret hayatına da önemli bir hareketlilik kazandırdı. Zirve kapsamında Bursa’ya gelen yabancı misafirler bir yandan otelleri doldururken bir yandan da kent ekonomisinin kalbi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi gibi yerlerde gerçekleştirdikleri alışverişlerle kentin ticaretine de katkı sağladı. Kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini de gezen yabancı konuklar, Bursa’dan mutlu ayrıldı.

“BURSA’MIZA YAKIŞAN BİR ZİRVE OLDU”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ihracat ve üretim üssü olan Bursa’nın aynı zamanda bir fuar şehri olduğunu Endüstri Zirvesi ile bir kez daha dünyaya gösterdiğini söyledi. BTSO’nun liderliğinde Bursa tarihinin en kalabalık alım heyetinin ağırlandığı zirvede yapılan ticaretin Bursa’nın ve ülkenin ihracatına büyük katkı sağladığını dile getiren Burkay, “4 yıl önce ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancıyla çıktığımız yolda her yıl projelerimizin sayısını artırıyor, sektörlerimizin daha fazla büyümesi için çaba sarf ediyoruz. Yılın son fuarı olan Endüstri Zirvesi de bunun bir göstergesi. Ticari Safari Projesi ve Ur-Ge projemiz ile dünyanın dört bir yanından iş profesyonellerini ağırladığımız zirve, Bursa’mıza ve sektörümüze yakışan bir organizasyon oldu. 2018 yılında da yeni fuar ve alım heyeti organizasyonlarımıza devam edeceğiz. Fuar organizasyonumuza katılan tüm üyelerimizi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“YABANCI KONUKLARIN YÜZDE 90’I İLK DEFA BURSA’YA GELDİ”

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Özkayan, alım heyeti programından dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Organizasyonu çok başarı bulduğunu belirten Özkayan, “Fuara gelen 1200 kişinin yüzde 90’ının da Türkiye’ye hiç gelmemiş olması önemli. Türkiye’deki fiyat ve kalite yabancı alıcılar için oldukça uygun. Pazara çıkmak işte böyle oluyor. Pazarlamak ve satış yapmak akıl işi” ifadelerini kullandı.

“BTSO CİDDİ BİR EFOR HARCADI”

Fuar katılımcısı Özgür Yıldız, BTSO’nun sloganı olan ve tüm Türkiye tarafından kabul edilen ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosunun bu fuarda bir kez daha herkese gösterildiğini söyledi. Fuara ilk defa katıldığını kaydeden Yıldız, “İlk önce daha düşük bir beklenti ile çalışmalara başladık. Türk ziyaretçiden daha fazla yabancı ziyaretçi ile görüştük. Ciddi anlamda ilgili alıcılar bizlere ulaştı. BTSO’nun organizasyon için ciddi bir efor harcadığını bizzat gördük” ifadelerini kullandı. Fuar katılımcısı Engin Çetiner ise fuar boyunca çok sayıda ülkeye makine sattığını belirterek, organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.