‘En Büyük 500’de TÜGİAD Bursa’dan 8 üye

‘En Büyük 500’de TÜGİAD Bursa’dan 8 üye
16.07.2020
A+
A-

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında TÜGİAD Bursa Şubesi üyesi sekiz sanayi kuruluşu yer alıyor.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar, “Bütün üyelerimiz Bursa ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlıyorlar. İstanbul Sanayi Odası tarafından 2019 yılı verileriyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan sekiz üyemizi ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Tabaklar’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan TÜGİAD Bursa Şubesi üyesi TOFAŞ, SÜTAŞ, Beyçelik Gestamp Otomotiv, Coşkunöz, Bupiliç, Beyçelik Gestamp Şasi, Küçükçalık Tekstil ve Uludağ İçecek’in net üretimden satışları toplamı 25 milyar 823 milyon TL’yi aşıyor.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan 8 üyesinin ihracatları toplamının 2 milyar 591 milyon dolar ve istihdamları toplamının da 17 bin 240 kişi olduğunu açıkladı.

Tabaklar, “Bursa, üretimden ihracata, oluşturulan katma değerden istihdama kadar bütün ekonomik faaliyetlerde öncü bir şehir. Ülkemiz ve Bursa ekonomisine sağlanan katkı bakımından TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleri de her zaman öncü durumdadır. Bursa Şubesi üyelerimizin yanı sıra, yine bu listede yer alan TÜGİAD’ın İstanbul, Ankara, Ege ve Çukurova Şubesi üyelerimizi de ayrıca takdir ediyor, bu üyelerimizle de gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.