En baba ameliyat! Kızı için 62 yaşında ameliyat oldu!

En baba ameliyat! Kızı için 62 yaşında ameliyat oldu!
16.06.2018
A+
A-

Bayram Mutlu, 16 yıldır şeker hastalığı ile mücadele ediyordu. 38 yaşındaki kızı Hatice Er de obezite hastasıydı. Mutlu, ameliyattan korkan kızına cesaret vermek için bıçak altına yattı. Hem şekerden kurtuldu, hem de evladına umut oldu.

İstanbul’da yaşayan Bayram Mutlu 1991’den beri yani 27 yıldır tansiyon, 16 yıldır da şeker hastasıydı. Kalbinde stent olan 62 yaşındaki Mutlu, her gün toplam 12 adet ilaç kullanıyordu. Günde 4 kere insülin iğnesi oluyordu. Şeker seviyesi günlük ortalama 200-300 arasında değişiyordu. Neredeyse her gün hastanelerin aciline gitmek zorunda kalıyor. Hayatını dilediği gibi yaşayamaz halde ve bu durumdan oldukça bunalmıştı.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM!

Ameliyat olmaya ise kızı sayesinde karar verdi. Onun hikâyesi de farklı. Hatice Er 38 yaşında, obezite hastası. Bundan yaklaşık yıl önce VM Medical Park Pendik Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Samet Yardımcı ile tanıştı. Obezite ameliyatı olmak için kontrole gidiyordu. Ameliyat gününe karar verecekleri gün evham yaparak babasını aradı. Babası da kızıyla birlikte doktora gitti. Babası, kendi hastalığından diyabet ameliyatı ile kurtulabileceğini biliyordu fakat hiçbir hastane bu ameliyatı yapmak istemedi. Çünkü Bayram Mutlu hem tansiyon hastasıydı hem de kalbinde stent vardı. Fakat Doç. Dr. Samet Yardımcı’nın yaptığı tetkikler sonucunda ameliyatındaki riskler en aza indirilerek ameliyat günü kararlaştırıldı. Bayram Mutlu, “Kızıma cesaret vermek için önce ben ameliyat olacağım” dedi ve bu kararı alarak ameliyat oldu. Yıllardır yaşadığı rahatsızlık sebebiyle yaşam kalitesi düşen, hareket özgürlüğü kısıtlanan Bayram Mutlu şimdi yeniden doğmuş gibi hissediyor.

TOPUKLU AYAKKABI GİYMEYİ ÖZLEDİM!

Babasından aldığı cesaret ile obezite ameliyatı olan Hatice Er ise taburcu olduğu gün duygularını şöyle ifade etti: “Ameliyattan önce çok heyecanlıydım ama kendimi yeniden sağlığıma kavuşacağım için motive ediyordum. Kilolarım sebebiyle şeker, astım, tiroid gibi yandaş hastalıklarım da vardı. Ev temizliği yaparken yoruluyor, yolda yürürken sürekli dinlenerek hareket edebiliyordum. Şimdi belki de topuklu ayakkabı bile giyebileceğim.”

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Samet Yardımcı da iki hastasıyla ilgili şunları söyledi: “Diyabet ameliyatı yaptığımız Bayram Bey’in kalp damarları şeker hastalığından dolayı tıkanmış ve 4 adet stent konulmuştu. Bu nedenle kalp krizi riski mevcuttu. Ameliyat başarılı geçti. İnsulin ve şekeri ilacı kullanmıyor ve kan şekeri düzene girdi. Kızı Hatice Er ise 106 kilo yani ölümcül obez hastasıydı. Hatice Hanım’ın fazla kilolarının yüzde 60’ını ilk 1 yıl içinde vermesini bekliyoruz. Hastamız ameliyat öncesindeki kilolarıyla hayatına devam etseydi, obezite ile ilgili tüm hastalıklar gelecekte hayatını daha zor bir hale getirecekti. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, birçok kalp ve akciğer hastalıkları, karaciğer yağlanması ve eklem problemleri morbid obez hastalarında sıklıkla karşılaştığımız yandaş hastalıklardır. Hastamızı gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatı ile bu hastalıklardan korumuş olduk. Kısa bir süre içinde de yaşam kalitesinin normal sağlıklı bireyler düzeyine gelmesini bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.