Eminönü’ndeki balık-ekmek tekneleri kalkacak mı?

Eminönü’ndeki balık-ekmek tekneleri kalkacak mı?
29.10.2019
A+
A-

İstanbul’da Eminönü’nde balık-ekmek satışı yapılan teknelerin kalkacağı iddialarına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi: “Galata Köprüsü’nün altında Eyüp tarafında kalan 3 tekne kalkacak.”

İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, 18 Ekim’de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara ihtarname gönderdi. Yazıda, kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduğu kaydedildi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, İBB yazısında, anılan yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi.

İBB: BAŞKA KİRACILAR GELMEYECEK

Konu ile ilgili İBB kaynakları ise şu açıklamayı yaptı: “Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum söz konusu değil.”

EYÜP TARAFINDAKİ 3 TEKNE KALKACAK

Öte yandan Gerçek Gündem’in İBB kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise, sadece Galata Köprüsü’nün altında Eyüp tarafında kalan 3 teknenin sözleşmesinin dolduğu için kalkacağı öğrenildi .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.