Emine Örnek’te ‘Beslenme ve Mutfak Sanatları’ dersleri

Emine Örnek’te ‘Beslenme ve Mutfak Sanatları’ dersleri
25.12.2019
A+
A-

Avrupa çevre vakfı üyesi, 10 Yeşil Bayrak sahibi, 2006’dan bu yana Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu okul olan Özel Emine Örnek Okullarında, bu yıl öğrencilerin seçmeli ders olarak tercih ettikleri “Etkinlik Kulübü ”derslerine el becerilerini geliştirici, eğlenceli bir o kadar da eğitici bir ders olarak “Beslenme ve Mutfak Sanatları” dersi eklendi.

Kurum olarak kendi yemeklerini kendi mutfaklarında üreten, deneyimli ve usta şeflerin gıda mühendisi ile çalıştığı, sağlıklı beslenme ve hijen kurallarının ön planda tutulduğu Emine Örnek mutfak ve yemekhanesinde öğrenciler “Beslenme ve Mutfak Sanatları dersinin uygulamasını yaptılar. Gıda Mühendisi Emir Ertaş’tan önce teorik bilgiler öğrenip; dengeli ve sağlıklı beslenme, besinlerin hazırlanmasında doğru ürün seçimi, gıda güvenliği, besin zehirlenmeleri ve gıda hijyeni üzerine üç haftalık eğitimin ardından işin mutfağına girdiler. Gıda mühendisi ve uzman şef aşçılar gözetiminde poğaça, kek, kurabiye, kıymalı mantı, köfte, yoğurt, börek gibi yiyecekleri hazırlamak için kolları sıvayıp, pratik derslere başladılar.

Öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfettikleri bu etkinlik, ileride “Gıda Mühendisliği, Diyetisyenlik ve Gastronomi” üzerine uzmanlaşmak isteyenlere yeni ufuklar açtığı gibi “dünyaca ünlü bir usta şef olabilecekleri” yeni bir kariyer basamağının ve yaşama hazırlıkta ilk adımı atmanın keyfini yaşıyorlar.

8 yıl önce Dünya Gıda Günü’nde, dünyadaki GDO’lu ürünleri protesto ederek fark yaratan Emine Örnekli öğrenciler, bu yıl 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde, okul konferans salonunda kapsamlı bir eğitim aldılar. Sonra çevrede sağlıklı gıdalara dikkat çekip, farkındalık yaratmak amaçlı, ellerinde pankartlarla “Sıfır ATIK, Sıfır AÇLIK” temalı yürüyüş yaptılar.

Okul konferans salonunda yapılan eğitimlerde “Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya” “Beslenme Alışkanlıklarımız” “Gıda Allerjenleri” “Tüketim Alışkanlıklarımız” “Sıfır Atık” “Gıda Güvenliği” “Soğuk Zincir” “Dünyada Yaşanan Açlık Sorunları” “Gıda Savurganlıgı” konularında Gıda Mühendisi Emir Ertaş, Kurum Hekimi Filiz Kırdak tarafından bilgilendirici ve uygulamalı eğitimler verildi. 4.sınıflarda “Dünyada Yaşanan Gıda Sorunları” konulu münazara planlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.