Eminağaoğlu: Soylu’nun Yüce Divan’a sevki gerekiyor!

Eminağaoğlu: Soylu’nun Yüce Divan’a sevki gerekiyor!
29.06.2018
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, şehit cenaze törenlerine CHP İl başkanlarının katılmasının önlenmesine ilişkin valilere verdiği talimata tepkiler gelmeye devam ediyor.

YARSAV kurucu başkanı, Yargıtay eski savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu da Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Bakan Süleyman Soylu’nun bu talimatının suç olduğunu belirterek Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini söyledi.

Eminağaoğlu’nun, Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklama şöyle:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ iddiası, bakanlık görevinden kaynaklanıyor. Bakanlık görevinden kaynaklanan suçlarda da savcılıklar yani adli yargı görevli değil. Bu nedenle savcılıkların yapacağı hiç bir işlem bulunmuyor. Süleyman Soylu’nun bu konuda Yüce Divana sevki gerekiyor.

Anayasanın yürürlüğe girecek maddelerine göre ise Soylu hakkında TBMM üye tam sayısının salt çoğunlu olan en az 301 imzalı soruşturma önergesi verilmesi, bu soruşturma önergesinin TBMM üye tam sayısının beşte üçü olan en az 360 oyla kabulü ve TBMM’deki soruşturma sonucunda da TBMM üye tam sayısının üçte ikisi olan en az 400 oyla Yüce Divana sevki gerekiyor.

TBMM’deki üye dağılımı gözetildiğinde, bakanlar hakkında, hatta aynı düzenlemeye tabi olan Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Cumhurbaşkanı hakkında Yüce Divan’a sevk sürecinin hiç bir biçimde işlemeyeceği açıkça görülüyor.

Bu nedenle Süleyman Soylu’nun yaptığı, yeni dönemin işaret fişeğini oluşturuyor. İktidarın, TBMM’de ve yargı yoluyla denetlenmesi sürecinin fiilen kapalı olduğu, muhalefetin TBMM’deki yetkilerinin de iktidar üzerinde sonuç doğurmayacağı da bu olayla daha ilk günden ortaya çıkmış oluyor.”

(Kaynak: www.medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.