ELYAK üyeleri, Gemlik Kaymakamı’nı ziyaret etti…

24.09.2018
A+
A-

Elektrik Yangınlarından ve Hasarlarından Korunma Derneği (ELYAK) Yönetim Kurulu üyeleri Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’u makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Gemlik ilçesinde bulunan Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulu’na öğrencilerin ve öğretmenlerin okulda olduğu sırada yıldırım düşmüş, fakat okulda bulunan ‘Aşırı Gerilim Sönümleyici Cihaz’ sebebiyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştı.

Bu olayın ardından Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’u ziyaret eden ELYAK Yönetim Kurulu üyeleri, ‘Aşırı Gerilim Sönümleyici Cihaz’ ve Bursa Valiliği ile birlikte hayata geçirilen proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bursa Valiliği ve ELYAK işbirliğinde gerçekleşen, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de yönlendirmesiyle hayata geçirilen proje hakkında konuşan ELYAK Yönetim Kurulu sayman üyesi Atilla Yurttaş, “Bu projeyle 50 okulumuza, yaklaşık 500 bin TL değerinde 500 adet Trimbox cihazı taktık. Geçtiğimiz günlerde Gemlik’te yaşanan olayda bu projenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Aşırı gerilim sönümleyici cihaz kullanımının tüm okullarda, sağlık kurumlarında kullanımının yaygınlaşmasını ümit ediyoruz” dedi.

Yurttaş, yönetmeliğe uygun yapılarda kullanılan aşırı gerilim sönümleyiciler ile elektrik kaynaklı yangınların yüzde 100’e yakının önüne geçebileceğini ve Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulu’nda yaşanan olaydaki gibi yıldırım düşmelerinin etkilerinin ortadan kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Yerli üretimi ve yerli teknolojiyi desteklediklerini ifade eden Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, “Böyle yararlı buluşlara ve projelere imza atan ELYAK Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş’ı ve siz dernek üyelerini tebrik ediyorum. Yerli ve milli girişimlerin önünü açıp, yararlı buluşları halka tanıtarak, hem ülkemiz ekonomisine katma değer sağlanmasını, hem de insanlarımızın bilinçlendirip, daha güvenli ortamlarda yaşaması, çalışması, eğitim görmesi için ortaya konulan çabayı takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.