Ekşi Sözlüğün Cumhurbaşkanlığı Anketinde şaşırtan sonuç…

Ekşi Sözlüğün Cumhurbaşkanlığı Anketinde şaşırtan sonuç…
05.09.2019
A+
A-

Her türlü konu ve kavram hakkında, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren katılımcı sözlük tarzındaki ağ sayfası olan Ekşi Sözlük yazarları 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanıyor.

“mulkiyeinegi” rumuzlu Ekşi Sözlük yazarı, 2 Ağustos 2019 tarihinde “2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi muhalif kesim adayı anketi” başlıklı bir anket düzenledi. Şu ana kadar 25 bin 334 kişinin katıldığı ankette kullanıcılar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce, Ali Babacan, HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi.

9 adayın oylandığı ankette, Mansur Yavaş, 9 bin 97 oy ile yüzde 36’lık dilimde yer alırken, Ekrem İmamoğlu 9 bin 96 oy ile yüzde 36’da yer aldı. Ankette en az oyu Ahmet Davutoğlu aldı.

Aynı rumuzlu Ekşi Sözlüğü yazarı, ilk anketin sonuçlara göre ikinci bir anket daha yaptı. Ankette, bu kez Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için oy kullanıldı. Bu ankette de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2 bin 577 oy alarak yüzde 59’luk dilime girdi. Günde yüzlerce sözlük kullanıcısının oylama yaptığı anket sitede hala daha devam ediyor.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi muhalif kesim adayı anketi:

https://eksisozluk.com/entry/94788086

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.