YARKADAŞ: ‘Ekrem İmamoğlu’na AKP’den rekor oy gelecek’

YARKADAŞ: ‘Ekrem İmamoğlu’na AKP’den rekor oy gelecek’
20.06.2019
A+
A-

Barış Yarkadaş: “AKP’li seçmenler hem seçimin iptalini yanlış buluyor, hem de üç oyun geçerli bir oyun geçersiz sayılmasına anlam veremiyor.”

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, “İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun uğradığı haksızlığı toplumun tamamı görüyor. İktidarın ve YSK’nın bozduğu adalet terazisini seçmenler düzeltecek ve tamir edecek” dedi.

EVLERİ ZİYARET ETTİLER

23 Haziran seçimi kapsamında CHP Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman ve CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin’le bölgede evleri ve kahvehaneleri ziyaret eden Yarkadaş, “İmamoğlu’na AKP’li seçmenden de rekor oy gelecek” ifadesini kullandı.

“AKP’NİN KOLONLARI ÇATLAMIŞ”

Sultanbeyli’de daha önce CHP dışındaki partilere oy veren çok sayıda aileyi Toraman ve Kantekin’le ziyaret eden Yarkadaş, izlenimlerini şöyle paylaştı:

“Sultanbeyli AKP’nin çok güçlü olduğu bir bölge… AKP’nin İstanbul’daki taşıyıcı kolonlarından biri… Ancak o kolon Sultanbeyli’de de çatlamış… Çalışmalarımız kapsamında çok sayıda evi ziyaret ettim ve gördüm ki 31 Mart’ta AKP’ye oy veren ailelerin tercihi İmamoğlu’ndan yana değişmiş…”

“SAÇMA BULUYORLAR…”

CHP’li Yarkadaş değişimin sebebini ise şöyle açıkladı:

“31 Mart’ta Binali Yıldırım’a oy veren aileler, mazbatanın alınmasını doğru bulmuyor. Özellikle kadın seçmenler, yapılanın haksızlık olduğunu söylüyor. Bunu ev sohbetlerinde açıkça dile getirdiler. Bir diğer değişim sebebi ise dört oydan üçünün geçerli, birinin geçersiz sayılması… Sultanbeyli’de hangi eve gittiysek, bunun saçmalığından söz etti ve bu yüzden ilk kez CHP’ye ve İmamoğlu’na oy vereceklerini söylediler.”

“İŞSİZLİK CAN YAKIYOR”

İmamoğlu’nun 23 Haziran seçimlerinde AKP’li seçmenlerden rekor oy alacağını belirten Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgede kahvehaneleri de ziyaret ettik. Hangi kahvehaneye gittiysek doluydu. Yurttaşlarımız işsizlikten ve pahalılıktan dert yanıyor. Yaşadıkları sorunların AKP’den kaynaklandığını biliyor. Bu yüzden AKP’den sandıkta hesap soracaklar.”

“HDP SEÇMENİ ÇOK NET”

Bölgede çok sayıda HDP seçmenini ziyaret ettiklerini ve görüştüklerini de belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

“Haksız ve hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş’ın seçmenleri üzerindeki etkisi müthiş… HDP seçmeni Demirtaş’ın söylemlerini takip ediyor ve ona göre pozisyon alıyor. 23 Haziran seçimleri için de tutumları çok net… HDP seçmeni en az CHP seçmeni kadar heyecanlı. 23 Haziran’daki katılımlarının 31 Mart’a göre daha yüksek olacağı çok net görülüyor. Zira, 23 Haziran’ı AKP’nin anti demokratik uygulamaları ile bir hesaplaşma günü olarak görüyor ve seçime sanki kendi adayları giriyormuş gibi çalışıyorlar.”

OY İSTEDİLER

Öte yandan, Barış Yarkadaş, Taner Toraman ve Murat Kantekin, Sultanbeyli’de yaptıkları seçim çalışması kapsamında çok sayıda esnafı da ziyaret ederek oy istedi. Toraman, bölgedeki Kars derneklerini de ziyaret ederek İmamoğlu için destek talebinde bulundu.

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.