Ekrem İmamoğlu, Akçakoca’nın MHP’li Belediye Başkanı Yanmaz’ı tebrik etti

Ekrem İmamoğlu, Akçakoca’nın MHP’li Belediye Başkanı Yanmaz’ı tebrik etti
06.07.2019
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak ve ödülünü almak için öğle saatlerinde yola çıktı. Karayolunu kullanan İmamoğlu, yol boyu vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Zaman zaman aracını durduran İmamoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Otoban üzerinde İmamoğlu’nu gören vatandaşların araçlarını park edip İBB Başkanı’na sevgi gösterilerinde bulunmaları nedeniyle renkli görüntüler oluştu.

İmamoğlu, Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı da makamında tebrik etti. Belediye binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş, İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

İmamoğlu, vatandaşlara hem makam odasında hem de belediye balkonundan kısa birer konuşma yaptı ve ”Vatanın her yerine, elimizden geldiğince yardım etmeye, fikir paylaşmaya ve kol kola olmaya çalışacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’de önce hasat şenliğine katılıp, ardından CHP’nin İBB meclis üyeleri ile bir araya geldikten sonra, karayoluyla Karadeniz Ereğli’ye doğru yola çıktı.

Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak ve ödülünü almak için yola çıkan İmamoğlu, Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleştirdiği ilk Karadeniz turunda olduğu gibi, bölgeyi ikinci kez ziyaretinde de yoğun ilgi gördü. İmamoğlu’nun yolu, Karadeniz Ereğli’ye varmadan önce farklı noktalarda kesildi. Aracından inen İmamoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Otoban kenarında İmamoğlu’nu gören birçok araç sahibi de otomobillerini park edip, İBB Başkanı ile fotoğraf çektirmek için adeta kuyruğa girdi.

”BURASI BELEDİYE!”

İmamoğlu’nun önü, en kalabalık olarak Düzce’nin Akçakoca İlçesi girişinde kesildi. Aracından inen İmamoğlu, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selamladı. İmamoğlu, zorlukla da olsa ilçe girişinden ayrılıp, 31 Mart seçimlerinin ardından Akçakoca Belediye Başkanı seçilen MHP’li Okan Yanmaz’a makamında tebrik ziyaretinde bulundu. Yüzlerce vatandaş İmamoğlu’nu, belediye başkanlık binası önünde, ”Her şey çok güzel olacak” tezahüratıyla karşılandı. İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle yaşanan izdihamdan dolayı makam odasına zorlukla girebildi. İmamoğlu, makam odası içerisinde tezahürat yapmak isteyen bir vatandaşı, ”Burası belediye” diyerek susturdu.

”HAYIRLI OLSUN DEMEYE GELDİM”

Akçakoca Belediye Başkanı Yanmaz, İmamoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. İmamoğlu da odada bulunan vatandaşlara hitaben şunları söyledi: ”Bugün, Karadeniz Ereğli ziyaretim var. Biraz da geciktik aslında. Fakat yolumuzun üstüyken, Akçakoca’ya uğramamak olmazdı. Hem başkanımıza ‘Hayırlı olsun’ demeye hem Akçakoca’nın halkına bir ‘Merhaba’ demeye karar verdik. Çok da güzel oldu. İstanbul’da dün, Çatalca Belediye Başkan’ımıza ilk ilçe ziyaretimi gerçekleştirdim. Şunun için söylüyorum: Memleketin neresine gidersem gideyim, hangi partiden belediye başkanı seçilmiş olursa olsun, hepsi bizim vatandaşımız, dostumuz, arkadaşımız. Her gittiğimiz yerde, herkesin saygı duyduğumuz makamına ve kendi şahsiyetine ziyareti önemsiyorum. Burada da güzel bir belediye başkanı seçilmiş, sizler oy vermişsiniz. Allah mahcup etmesin, yolu açık olsun. Vatanın her yerine, elimizden geldiğince yardım etmeye, fikir paylaşmaya ve kol kola olmaya çalışacağız. Karadeniz’e inmenin de ayrı bir heyecanı olmuyor değil insanda. Hepinize çok güzel günler diliyorum.”

AKÇAKOCA’DAN AYRILIŞI KOLAY OLMADI!

İmamoğlu, bu konuşmanın bir benzerini, makam odasına sığmayan ve binası önünde bekleyen vatandaşlara, balkondan hitap ederek yaptı. Akçakocalılar, İmamoğlu’nu, ”Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratıyla ve sevgi gösterilerinde bulunarak uğurladı. Ancak İmamoğlu’nun Akçakoca’dan çıkışı kolay olmadı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan onlarca vatandaş, bir anda İBB Başkanı’nın aracının yolunu kesti. Vatandaşlar, araçtan inen ve kendilerini selamlayan İmamoğlu’na, ”Her şey çok güzel oldu Başkan” diyerek destek verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.