EKOTEKS güvenli ürün testinin global adresi oldu!

EKOTEKS güvenli ürün testinin global adresi oldu!
17.06.2018
A+
A-

EKOTEKS’in İngiltere’den Avusturalya’ya, Çin’den Almanya’ya kadar bir çok ülkede Otto Group HERMES Hansecontrol ile işbirliğine gideceğini bildiren İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, “İki laboratuvar arasında gerekli durumlarda müşteri paylaşımı yapılabilecek. İhracatçı ve ithalatçılarımız işbirliği sayesinde dünyanın bir çok ülkesinde hem çok daha hızlı hem güvenilir hem de daha ekonomik ürün testi yaptırma imkânına kavuşacaklar” diye konuştu.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) iştiraki EKOTEKS ile Almanya merkezli Otto Group HERMES Hansecontrol arasında işbirliğini öngören protokol, İstanbul’da imzalandı. Protokol sayesinde Türkiye’nin önde gelen akredite laboratuvarlarından EKOTEKS, küresel arenada Türk ihracatçı ve ithalatçılarına ürün testi hizmeti konusunda çok daha etkin rol üstlenebilecek.

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, imza töreninde yaptığı konuşmada, Made In Turkey etiketli ürünlerin  tüm dünyada güvenle alınabilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 20 yıl önce kurulan ve uluslararası geçerliliğe sahip bağımsız bir laboratavar olan EKOTEKS’in her geçen yıl hizmet alanını genişlettiğini vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti:

BÜYÜK FİRMALAR KÜRESEL TANINIRLIĞI OLMAYAN FİRMALARLA ÇALIŞMIYOR

“Uluslararası ölçekteki firmaların büyük bölümü, global geçerliliği olmayan laboratuvarlarla çalışmıyorlar. EKOTEKS, küresel ölçekte ilk işbirliğini 5 yıl önce ABD merkezli Modern Test Servisi (MTS) ile başlattı. HERMES ile imzalanan protokolle dünyaya açılma konusunda çok daha büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Protokol sayesinde EKOTEKS İngiltere’den Avusturalya’ya, Çin’den Almanya’ya kadar bir çok ülkede HERMES ile işbirliğine gidecek. İki laboratuvar arasında gerekli durumlarda müşteri paylaşımı yapılabilecek. İhracatçı ve ithalatçılarımız işbirliği sayesinde dünyanın bir çok ülkesinde hem çok daha hızlı hem güvenilir hem de çok daha ekonomik ürün testi yaptırma imkânına kavuşacaklar.”

Gültepe, EKOTEKS’in ve HERMES’in müşteriye daha kaliteli hizmet ortak hedefinde buluştuğunu, imzalanan protokolle iki kurum arasında yeni bir sinerji oluşacağını sözlerine ekledi.

ÖZDEMİR: PROTOKOL HERMES İLE YENİ İŞBİRLİKLERİNE KAPI ARALAYACAK

EKOTEKS İcra Kurulu Başkanı Nilgün Özdemir de, küresel alanda ticaret potansiyelini arttıran tekstil ve hazır giyim sektörleri için nelerin yapılması gerektiğini bildiklerini ve o çerçevede işbirliklerine imza attıklarını söyledi.  Günün koşullarına ve ihtiyaca göre hizmet alanlarını genişlettiklerini anlatan Özdemir, “Hermes ile bilgi paylaşımı, knowhow transferi, bilimsel/teknolojik ar-ge çalışmaları gibi alanlarda işbirliği yapacağız. Bu protokol HERMES ile yeni işbirliklerine de kapı aralayacak” dedi. 

LUTZ LEHMANN: EKOTEKS İLE BİRLİKTE FARK YARATABİLİRİZ

HERMES CEO’su Lutz Lehmann ise EKOTEKS ile imzalanan protokolün tekstil ve hazır giyim endüstrisi için çok önemli olduğunu vurguladı. EKOTEKS ve HERMES’in aynı hedefe yürüdüğünü belirten Lehmann, “Birlikte farklılık yaratabiliriz. Tedarik zinciri gittikçe daha karmaşık bir hal alıyor. Ürünlerin test edilmesinin yanında denetim, sosyal uygunluk ve çevre dostu üretim gibi konular tedarik zincirinin öncelikli konuları arasında bulunuyor. Bu nedenle bilgi birikimin paylaşılmasını çok önemsiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.