Eker I Run, rekor katılımla başladı

Eker I Run, rekor katılımla başladı
01.10.2020
A+
A-

Eker Süt Ürünleri tarafından her yıl spor, sağlıklı yaşam ve iyiliğin bir araya gelmesi için Bursa’da düzenlenen ve koşu tutkunlarını bir araya getiren Eker I Run organizasyonu, bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle ilk kez sanal ortamda yapılan bir koşu festivali olarak organize ediliyor.

“Sağlıklı yaşam için koş!” mottosuyla 7’den 70’e her yaştan katılımcıya hitap eden bu özel organizasyona, koşuseverler de büyük ilgi gösteriyor. Bugün başlayan ve 4 Ekim’e kadar devam edecek Eker I Run Sanal Koşu günlerine rekor bir katılımla 2400’den fazla sporcu kayıt oldu.

17 ülke, 78 şehir

Eker I Run 2020’de bu sene katılımcılar, fiziksel olarak aynı ortamda olunamasa da, istenirse aynı mesafeleri farklı yerlerde, birlikte kat edilebileceğini gösteriyor. Sanal koşuya kayıt yaptıran binler, yalnızca ülkemizdeki sporseverlerden oluşmuyor. Eker I Run 2020’ye Türkiye’nin yanı sıra; Etiyopya, İran, Hollanda, Büyük Britanya, Amerika, Fransa, Mısır, Macaristan, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Rusya, Portekiz, Almanya ve Arnavutluk olmak üzere dünyanın 17 ülkesindeki 78 farklı şehirden sporcular katılıyor.

2K, 5K, 15K, 42K, Minik Adımlar ya da Paten Yarışı seçeneklerinden birini ya da birkaçını tercih eden katılımcılar, 4 Ekim’e kadar dünyanın herhangi bir yerinde açık havada koşarak mücadeleye dahil olabilecekler.

Seçtikleri yarış tipindeki parkuru tamamlayan sporcular, GPS özelliği olan bir spor sağlık uygulamasından aldıkları sonuçları 5 Ekim 2020 Pazartesi gününe kadar www.ekerkosu.com adresine yükleyerek sıralamadaki yerlerini görebilecekler.

Ayrıca sonuç gönderen sporcular arasında yapılacak çekilişte, kazanan sporculara çeşitli sponsor ödülleri de hediye edilecek.

Hem sanal, hem de festival

Eker I Run 2020’nin bu seneki yeniliklerinden biri de, 4 günlük Eker I Run Sanal Koşu Günlerinin yanı sıra, her yaştan katılımcıların keyifli vakit geçirmesini sağlayacak pek çok online içeriğin bulunması.

Tüm hafta boyunca sürecek festivalde; sporcular, yeni başlayanlar ve elbette çocuklar için çok özel online içerikler paylaşılıyor. Bu içeriklerde ise doğru koşu teknikleri, genel yaşam ipuçları ve sağlıklı beslenme gibi çeşitli konularda birbirinden değerli bilgiler yer alıyor, aynı zamanda Yardımseverlik Koşusu düzenleyen STK’lar da projelerini tanıtıyor.

Festival içerikleri ve bu içeriklere dair detaylı bilgiler https://ekerkosu.com/tr/eker/sanal-kosu-festivali adresinde yer alıyor. Canlı sohbetler ve bu sohbetlerin kayıtları ise Youtube/Eker İyi Ki Var kanalında yayınlanıyor.

Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu Eker I RUN’da

Uluslararası çizgi film kanalı Cartoon Network’te kendi adıyla yayınlanan çocuk animasyon dizisinin başkahramanı Kral Şakir, Eker I Run Sanal Koşu etkinliklerinde Minik Adımlar Etabı ile çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

Eker I Run koşusunda çocuklar, Kral Şakir Minik Adımlar Etabı ile koşacaklar. Bununla birlikte koşuya kayıt yaptıran minik adımlardan isteyen katılımcılar Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’na Kral Şakir ile ilgili merak ettiklerini sorabilecekler. 2 Ekim 2020 saat 18:00’de Varol Yaşaroğlu çocuklardan gelen soruları canlı yayında cevaplayacak.

Yardımseverlik Koşusu üçüncü yılında

Eker I Run 2020’de yarışın en önemli etkinliklerinden biri olan Yardımseverlik Koşusu da “Adım Adım” ile birlikte üçüncü kez düzenleniyor. Koşucular, İPK – İYİLİK PEŞİNDE KOŞ (ipk.adimadim.org) Platformu’ndaki STK projelerini inceleyerek, gönüllerine dokunan birini seçip kendi kampanyalarını oluşturduktan sonra da çevrelerinden STK adına bağış toplayabiliyorlar.

Ayrıca dileyen katılımcılar, 2020 yılının sanal koşusunu daha sonra da hatırlamak ve ödedikleri tutarın belli bir kısmını STK’lara bağış olarak aktarmak için 7.Eker I Run Koşusu t-shirt ve madalyasını satın alabilirler.

Geçtiğimiz yılki Adım Adım Yardımseverlik Koşusu’nda 11 STK adına koşan 381 koşucu ve 3.790 bağışçının bir araya gelmesi ile birlikte 441.242 TL bağış toplanmıştı.

Organizasyon tarihinde bir rekor olan bu miktar ile Eker I Run Koşusu’na özel kampanya açan STK’ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılmıştı. 2020 yılında yardımseverlik koşusunda toplanacak bağış tutarlarında yine rekorlar kırılması bekleniyor.

Eker I Run’a özel projesi bulunan Adım Adım bünyesindeki 13 STK ile birlikte yüzlerce koşucu, iyilik peşinde koşuyor

Ankara Beysukent Rotary Kulübü Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği (İHÇED),Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Koruncuk Vakfı, Köksal Eğitim Vakfı (KEV ), Lokman Hekim Sağlık Vakfı, Patika Derneği, TEMA Vakfı,Tohum Otizm Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV),Young Guru Academy (YGA) olmak üzere 13 STK ve Adım Adım’ın yüzlerce gönüllü koşucusu, 7. Eker I Run’da iyilik peşinde koşuyor…

Eker I Run, spor yaparak sağlıklı kalmayı ve spor ile iyiliği aynı platformda buluşturmak isteyen herkesi, sanal koşu festivalinin bir parçası olmaya davet ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.