Eğitimde doğru adres; MNÇ Koleji…

Eğitimde doğru adres; MNÇ Koleji…
31.08.2019
A+
A-

Sektördeki 17 yıllık tecrübesiyle Anadolu Lisesi algısına farklı eğitim – öğretim anlayışı getiren Özel Mehmet Nuri Çetin Anadolu Lisesi (MNÇ Koleji), veli ve öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Alanında uzman tecrübeli hocalarıyla öğrencinin akademik başarısına önemli katkılar sağlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren MNÇ Koleji, ‘aydınlık bir gelecek için’ sloganıyla öğrencilerini geleceğe hazırlayarak, onların demokratik değerlere sahip; bilimsel, araştırmacı, sorgulayıcı, ve toplumsal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇAĞIN GEREKSİNİMLERİNE GÖRE EĞİTİM

Bursa Çekirge’deki modern tesislerinde eğitim-öğretim hizmeti veren Özel Mehmet Nuri Çetin Anadolu Lisesi (MNÇ Koleji), uzman eğitimci kadrosu ile geliştirdiği kendine özgü eğitim-öğretim programlarıyla “Özel Anadolu Lisesi” anlayışını günümüz öğrencisinin ihtiyaçlarına göre tekrar yorumlayarak, sektöründe farklılık oluşturmaya devam ediyor.

MNÇ Koleji Eğitim Koordinatörü Seyit Ahmet Ercan, Bursa’nın kültür ve medeniyet yaşam alanlarından biri olan Kükürtlü’nün merkezinde avantajlı lokasyonuyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden eğitim kurumlarının,  öğrencinin kendi gerçekleriyle yüzleşmesini sağlayarak eğitim öğretim kaynaklı sorunlara kalıcı çözümler ürettiğini belirtti.

BUTİK KOLEJ MODELİ

Ercan, bir okul olarak öğrencinin bireysel farklılıklarını dikkate alıp çağın gereksinimlerine ve geleceğin ihtiyaçlarına uygun davranış ve refleksler geliştirmesini ana hedef olarak kabul ettiklerini ve buna göre eğitim politikaları geliştirip hayata geçirdiklerini söyleyerek, ‘’Bir eğitim kurumu olarak öğrencinin yakın çevresiyle birlikte başarılı, mutlu, dijital iletişim-teknoloji okuryazarlığı konusunda gelişmiş ve en önemlisi bir birey olarak yetiştirilmesi için eğitim-öğretim argümanlarını bilinçli ve etkili kullanmaya özen gösteriyoruz.’’ dedi.

Konusunda uzman eğitimci kadrosu ile öğrencilerine aydınlık bir gelecek hazırlama gayreti içerisinde olduklarını belirten MNÇ Koleji Eğitim Koordinatörü Ercan, kurumlarında verdikleri tam gün eğitim ile lise 1, 2, 3. Sınıflara haftada 51 saat, 12. sınıflara ise üniversiteye hazırlık aşamalı 69 saatlik ders programı uyguladıklarını söyledi.

Eğitim Koordinatörü Ercan, öğrencilere verilen günlük ve haftalık eğitim çalışmalarını okulda yaptırdıklarını, bunun öğrencilerin öğrenmesine katkı sağladığını belirtti.

MNÇ Koleji’nde butik akademi eğitim modeli adını verdikleri sistemle öğrencinin sınıf ortamında karşılaştığı öğrenme zorluklarını ve problemlerini özel çalışma grupları ve birebir destek programları ile anında çözüme kavuşturduklarını ifade eden Eğitim Koordinatörü Ercan, ‘’MNÇ Koleji’nde sosyal, kültürel, sportif yaşam alanları, tam donanımlı spor salonumuz ile değişik aktivite ve hobi alanlarıyla zenginleştirilmiş bahçe ve kafeterya alanlarında öğrencilerimiz, okulda bulunduğu zamanı daha verimli ve keyifli geçirme fırsatı buluyor.’’ dedi.

BAŞARI ODAKLI EĞİTİM MODELİ

MNÇ Koleji Eğitim Koordinatörü Seyir Ahmet Ercan, kolejde uyguladıkları başarı izleme sistemi (BİS) ile yıl içinde öğrencinin akademik başarısını anlık izleyebildiklerine vurgu yaparak, ‘’Bu sistem hem veli, hem öğrenci, hem de okul yönetimini bilgilendirmekte ve eksiklerin tamamlanması için gerekli projelerin yapılmasını sağlamaktadır. Ayrıca, eksiklerimi tamamla programları (ETAP) ile de öğrencinin derslerine yoğunlaşmasını kolaylaştırmak için okul içinde ders çalışma kampı formatında bir program uyguluyoruz. Bunun yanında sınıf koçluğu sistemi ile de öğrenci, eğitim koçluğunu üstlenen tecrübeli ve özverili bir eğitimci tarafından takip edilmekte, böylece uzman birinin kontrolünde eğitim ve öğretimini planlamaktadır.’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.