Ege İhracatçı Birlikleri’nde Jak Eskinazi dönemi

Ege İhracatçı Birlikleri’nde Jak Eskinazi dönemi
11.05.2018
A+
A-

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi oybirliği ile seçildi. Jak Eskinazi, 2018-22 döneminde yaklaşık 8 bin ihracatçının temsilcisi olarak görev yapacak. Eskinazi, Ege İhracatçı Birlikleri’nin dokuzuncu Koordinatör Başkanı oldu.

Koordinatör Başkan Yardımcılıklarına ise; EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’nin önerisi üzerine Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep oybirliği ile seçildi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde 13 Nisan 2018 tarihinde başlayan genel kurul maratonu sonrasında oluşan EİB Başkanlar Kurulu ilk toplantısını Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirdi. Ege ihracatının 12 dev adamının tam kadro katıldığı toplantıda; Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, EİB Koordinatör Başkanlığı’na aday olan tek isim oldu.

Ege İhracatçı Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Sabri Ünlütürk’ten Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan sonra EİB Koordinatör Başkanlık görevini de devralmış oldu.

İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım odaklı çalışacağız

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığına seçilen Jak Eskinazi, EİB çatısı altında bulunan 12 ihracatçı

Jak Eskinazi

birliğinin Yönetim Kurulu Başkanlarıile birlikte İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge odaklı bir çalışma yürüteceklerini, bu sayede Ege Bölgesi’nden yapılan ihracatta katma değerli ürün ihracatının payını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü için büyük hedefler belirlediğini hatırlatan Eskinazi, “Dünya dış ticaretinden yüzde 1.5 pay almak, 10 dünya markası, kişi başı 25 bin dolar milli gelir, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme, ihracatta kilogram başına ortalama 3 dolar seviyesine ulaşmak en öncelikli hedefler. Bu hedeflere ulaşmak için ihracatçılara büyük görev düşüyor. Bu hedeflere varmak için İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım odaklı projeler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Jak Eskinazi kimdir?

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığına seçilen Jak Eskinazi, 1954 yılında İzmir’de dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Eskinazi, Pergamon Status Dış Ticaret A.Ş., Roteks Tekstil İhracat A.Ş. ve Spot Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatını sürdürüyor.

2003-2010 yılları arasında Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Jak Eskinazi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, EGEV Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2014-18 yılları arasında Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Jak Eskinazi, 19 Nisan 2018 tarihinde Ege Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Eskinazi halen İsrail’in İzmir Fahri Konsolosluğu görevini sürdürüyor.

Mirey Eskinazi ile evli olan Jak Eskinazi 1 çocuk, 2 torun sahibi ve İngilizce biliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.