Ecevit’i cahillikle suçlayan Engin Ardıç’a DSP’den sert tepki

Ecevit’i cahillikle suçlayan Engin Ardıç’a DSP’den sert tepki
11.01.2019
A+
A-

Sabah gazetesindeki yayınlanan köşe yazısında Bülent Ecevit’i cahillikle suçlayan Engin Ardıç’a Demokratik Sol Partiden (DSP) sert tepki geldi.

Gazeteci Engin Ardıç “Soluna Soğan” başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i cahillikle suçlayarak solculuğu “sloganlara” indirgediğini iddia etti.

Engin Ardıç köşe yazısında “Ecevit cahil bir adam olduğu için solculuğu “sloganlara” indirgemişti: Akgünlere!… Ak saygılar… Toprak işleyenin su kullananın… Köylüleri gıdıklamak istiyordu. Milyonlarca şehirli de “su musluktan akıyor işte” diye şaşıyordu, “benim mi olacak, yani su parası almayacak mısınız?” Başbakan olduğu birkaç kısa dönemde sol adına hiçbir şey yapmadı. Tam tersine, çalışan kitle onun yönetiminde çok ama çok ezildi. (1978 eziyetini, 2001 krizini hatırlayın.) Ondan ötesi lagalugaydı: Mavi gömlek… Willy Brandt kasketi… Güvercin uçurmaca… “Sev kardeşim” şarkısı… Hayat bayram olsa…” ifadelerini kullandı.

Engin Ardıç’ın bu açıklamalarına DSP’den sert tepki geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur GÜREL yaptığı yazılı açıklamada “12 Eylül yönetiminin Türkiye’de egemen kılmaya çalıştığı yasakçı rejim anlayışına “Atatürkçülük ve demokrasi ekseninde” verdiği mücadelelerin bedelini Adliye koridorlarında, Cezaevlerinin soğuk odalarında ödeyen Bülent ECEVİT’in Demokratik Sol Parti’yi neden kurduğunu anlayabilmesini Ardıç’tan beklemek safdillik olur kanısındayız.” dedi.

Uğur Gürel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

10 Ocak 2019 tarihli Sabah gazetesindeki köşe yazısında Engin Ardıç: “Ecevit cahil bir adam olduğu için solculuğu sloganlara indirgemişti: Akgünlere!… Ak saygılar… Toprak işleyenin su kullananın…” gibi ifadelerle Onursal Genel Başkanımızı cahillikle ve slogan solculuğu ile itham buyurmuşlar. (!)

DSP’nin kurucusu ve kuramcısı Bülent ECEVİT’in kültür seviyesini anlayabilmesi mümkün olmayan Ardıç’ın cehaletinden dem vuracak değiliz. Ama geçmişte ECEVİT’in Bakanlık ve Başbakanlık yaptığı dönemlerde emekçi yoksul halk ve çalışanlara kazandırdıklarını hatırlatmakta yarar görmekteyiz.

ECEVİT’in Çalışma Bakanlığı döneminde işçi haklarına yapılan kazanımlar, Kıbrıs Barış Harekatı, Memurların sendikal hak mücadelesinin yasallığa kavuşması, İş Güvencesi Yasası, Türk Medeni Yasası ve daha niceleri gibi birçok alanda yaşama geçirilen çalışmaları görmemezlikten gelen bir Ardıç’a anlatmak kolay değildir elbette.

12 Eylül yönetiminin Türkiye’de egemen kılmaya çalıştığı yasakçı rejim anlayışına “Atatürkçülük ve demokrasi ekseninde” verdiği mücadelelerin bedelini Adliye koridorlarında, Cezaevlerinin soğuk odalarında ödeyen Bülent ECEVİT’in Demokratik Sol Parti’yi neden kurduğunu anlayabilmesini Ardıç’tan beklemek safdillik olur kanısındayız.

Tüm yaşamında faşist, gerici kesimin borazanı olan Ardıç’ı soran olursa; “O hâlâ efendisinin bahçesinde yaşamaya devam ediyor“ dersiniz.”

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.