Dünya Sağlık Örgütü’nden önemli uyarı: Başa döneriz

Dünya Sağlık Örgütü’nden önemli uyarı: Başa döneriz
07.04.2020
A+
A-

İspanya, İsviçre, Rusya ve İran’dan yapılan açıklamalarla birlikte dünya çapında corona virüsüne bağlı vaka sayısı 1 milyon 359 bine çıkarken, toplam ölüm sayısı da 75 bini geçti. Dünya Sağlık Örgütü ise, ülkelere uyarıda bulunarak, “En önemli şey, önlemleri erkenden bırakmamak. Yoksa başa dönebiliriz” açıklamasını yaptı.

Aralık ayında Çin’de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alarak korku ve panik yaratan corona virüsü ile ilgili bugün peş peşe açıklamalar yapıldı… İspanya, İran, Rusya, İsviçre ve Endonezya gibi ülkeler güncel corona virüsü verilerini kamuoyu ile paylaşırken, bu ülkelerin çoğun vaka ve ölüm sayısındaki artış dikkat çekti.

İSPANYA’DA UMUTLARI YOK EDEN ORAN

İtalya’nın ardından dünyada corona virüsüne bağlı ölümlerin en çok olduğu ikinci ülke İspanya’da güncel veriler kamuoyu ile paylaşıldı… Ülkede son dört gündür düşüş eğilimi gösteren günlük can kaybı sayısı yeniden arttı. 2 Nisan’da 950 kişinin öldüğü İspanya’da o günün ardından ölüm sayıları düşüşe geçmiş ve en son dün yapılan açıklamada 637 kişinin yaşamını yitirmesi, “Acaba salgın bitiyor mu” umudunun yeşermesine sebep olmuştu. Fakat İspanya Sağlık Bakanlığı, bugün ülkedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İspanya Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 743 olduğunu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada corona virüsüne bağlı toplam ölüm sayısı 13 bin 798’e çıkarken, ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 135 bin 32’den 140 bin 510’a yükseldi.

İRAN’DA 133 İNSAN DAHA ÖLDÜ

Sınır komşumuz olan ve corona virüsünün en çok etkilediği Orta Doğu ülkesi olarak bilinen İran’dan da güncel veriler paylaşıldı… İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde ülkedeki vaka ve ölüm sayısının arttığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur’un aktardığına göre ülkede son 24 saatte 133 kişi daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylelikle İran’da toplam ölü sayısı 3 bin 872’ye yükseldi. Ülke genelindeki vaka sayısı ise 2 bin 89 artarak 62 bin 589’a ulaştı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN UYARI

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier bugün sanal bir basın toplantısı düzenledi. Lindmeier, bazı ülkelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların sonlandırılmaması gerektiğini söyledi.

Lindmeier, “Yapılacak en önemli şeylerden biri sokağa çıkma uygulamalarının erken bir şekilde kaldırılmasıdır, aksi takdirde en başa dönülebilir. Bu aynı hastayken yataktan erken çıkmanız ve hızlı bir şekilde tekrar hastalık belirtileri göstermeniz gibi bir durum” dedi.

PARİS’TE YENİ YASAKLAR GELDİ

Fransa’nın başkenti Paris’te corona virüsüne karşı yeni önlemler alındı… Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo artık saat 10:00 ile 19:00 arasında dışarıda egzersiz yapılamayacağını duyurdu. 98 bin vakanın görüldüğü ülkenin başkentinin belediye başkanı Hidalgo, salgının yayılmasını engellemek için böyle bir karar alındığını söyledi. Hidalgo, “8 Nisan 2020 itibariyle 10:00 ile 19:00 arasında sokakta spor aktivitesi yapmak yasaklanmıştır” dedi.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.