Dünya çocukları Bursa Büyükşehir’de

Dünya çocukları Bursa Büyükşehir’de
17.05.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özel bir okulun davetlisi olarak Makedonya, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Bursa’ya gelen orta ve lise düzeyinde öğrencileri ağırladı.

Şahinkaya Okulları’nın bu sene ilk kez organize ettiği ‘Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali’ kapsamında Ukrayna, Makedonya ve KKTC’den gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Heykel’deki tarihi belediye binasında gerçekleşen ziyaret, samimi ortamda geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasının başlangıcında, yabancı öğrencileri Bursa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Misafirlerine şehrin sosyo-kültürel hayatı, ekonomisi hakkında bilgiler veren Başkan Aktaş, Balkanlardan Kafkaslara kadar farklı kültür ve milletlerden yüzbinlerce insanın Bursa’da bir arada barış içerisinde yaşadığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini ve her yıl yüzlerce yabancı misafiri Bursa’da ağırladıklarını belirten Başkan Aktaş, özel kuruluşların da benzer faaliyetlerde bulunmasının ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Fiile yansıyan bu anlayışın dünya barışına katkı sağladığını söyleyen Başkan Aktaş, tarihi çok eskilere dayanan, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Bursa’nın ziyaretçi herkesi büyülediğini anlattı.

Şahinkaya Eğitim Kurumları Kurucusu Oğuzhan Şahinkaya ise düzenlenen festival hakkında Başkan Aktaş’ı bilgilendirdi. 3 ülkeden 67 yabancı öğrenci ile 12 yöneticiyi Bursa’da ağırladıklarını belirten Şahinkaya, önümüzdeki senelerde organizasyonun kapsamını genişletmeyi düşündüklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.