DSP, Bursa belediye başkan adaylarını tanıttı

DSP, Bursa belediye başkan adaylarını tanıttı
19.01.2019
A+
A-

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimleri yaklaşırken siyasi partilerin aday ve aday adayları yarışı sürüyor.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın liderliğinde yerel seçimlere kendi adaylarıyla giren Demokratik Sol Parti’nin gözdesi Bursa oldu. Aksakal’ın Bursa ziyaretinde Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı’ya “Bursa’dan çok umutluyum” sözleri sonrası harekete geçen parti örgütü, Ördekli Kültür Merkezi’nde Osmangazi ve İnegöl Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Aday tanıtım programına, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, bazı siyasi partilerin belediye başkan adayları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

TEK SOL BİZ KALDIK…

DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “31 Mart yerel seçimlerde birçok parti bir biriyle ittifaklar kurarak seçime girmeye çalışıyor. Hiç bir parti kendi adaylarına ve seçmenine güvenmez oldu. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı derken seçmen kime oy vereceğini şaşırmış durumda. Şu an ülke genelinde kararsızların oyu %30 – %35 civarında. Milletin önüne 2 tabak yemek koyan siyasi partiler ‘birinden birini seçin, başka seçeneğiniz yok’ diyerek halkın iradesiyle dalga geçmektedirler. MHP’liyi AK Parti’ye, CHP’liyi İYİ Parti’ye oy verin diyerek, seçmenleri koyun misali gütmeye çalışıyorlar. Bu yanlış bir anlayıştır. Biz DSP olarak 31 Mart yerel seçimlerine katılan tek sol partiyiz” dedi.

1999 seçimlerini hatırlatan Başkan Akıncı; “Demokratik Sol Parti, belediyeciliğini ve hizmetlerini halkımız çok iyi bilmektedir. Demokratik sol parti demek hizmet demektir, yandaşın değil, halkın yanında olmak demektir. İşte görüyoruz Bursa’nın halini. İlçeler ve Büyükşehir perişan durumda yaptıkları her iş yarım kaldı. Bursa’nın göbeğinde TOKİ adı altında yapılan garip dev yapılar, Bursa’nın yeşiline gölge düşürmüş durumdadır. Yarım kalan raylı sistemler, 5 senedir bağlanamayan çevre yolları, çöken yollar, 10 senedir bitirilemeyen Keles, Harmancık, Orhaneli dağ yolu ve birçok bunun gibi yapılan yanlış projelerle halkın parası sokağa atıldı. Köylü bitti, esnaf bitti, turizm bitti, kışın karda kışta Bursa’nın simgelerinden olan Uludağ’a çıkan yollarda genişletme çalışması yapıldı. Yahu yazın yap şu işi ama olay başka. Olay yandaşlara verilen ‘teleferik iş yapsın yol çalışması var’ diye kimse özel araçlarıyla gitmesin. Bursa’nın derdi bitmez, bu zihniyet olduktan sonra biz saatlerce konuşsak bile değişen bir şey olmaz. 31 Mart’ta bu gidişe son vermek için DSP’nin belediyeleri alması şart oldu. Hak için, halk için DSP’ye oy verin diyoruz’’ diye konuştu.

İNEGÖL’ÜN IŞIKLARI SÖNMEYECEK…

Demokratik Sol Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Halil Büyükışıklar da adaylık açıklamasında yaptığı konuşmada, “İsmim açıklandığından beri İnegöl’de seçime girecek diğer partileri telaş sardı. 1976 doğumluyum, 2 çocuk babasıyım işletme fakültesi mezunuyum. İnegöl’de yıllardan beri sol siyasetin Atatürkçü ve Cumhuriyetçi siyasetin içinde aktif olarak çalışıyorum. İnegöl AK Parti’nin kalesi olarak bilinen bir bölge ama İnegöl’ün geçmişinde sol siyasetin çok büyük başarıları var. Bunun en büyük örneği; 1999’daki yerel seçimler. DSP, geçmişinde birçok meclis üyesi çıkartmış bir partidir. Bugüne dönecek olursak Genel Başkanımızın da dediği gibi bizim tek ittifakımız var; o da halkla. Biz mutlu bir İnegöl için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız. Ben şuna çok net inanıyorum, hangi siyasi görüşten olursa olsun, ülkesine, vatanına sevdalı, ulusunu seven mutlu bir İnegöl’de yaşamak isteyen herkes DSP’ye oy verecektir. Buna canı gönülden inanıyorum. Biz yalanın, talanın olmadığı mutlu bir İnegöl vaat ediyoruz” dedi.

OSMANGAZİ’DE KADININ ADI OLACAK…

Demokratik Sol Parti Bursa Osmangazi’de bir kadını aday göstererek bir ilke imza attı. Tüm Engelli Gönüllüleri Başkanı Kıvanç Bozacı, DSP saflarına katılarak Osmangazi Belediye Başkan Adayı oldu.

Bozacı; “Bir ilke imza atıp Osmangazi’nin tüm sokaklarına kadın eli değmesi için çalışmalara başladığımızı dile getirmek isterim. Şahsıma verilen görevin sorumluluğunun bilinci ile Osmangazi’nin tüm sokaklarında DSP’nin başarısını yükselteceğiz. Başta Genel Başkanım sayın Önder Aksakal olmak üzere il başkanım sayın Hüseyin Cahit Akıncı’ya ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederim. 139 mahalleli Osmangazi’de beni belki bir köy kahvesinde amcalarımızın dertlerini dinlerken, belki bir tarlada köylümüze yardım ederken bulacaksınız. Çok yakında Osmangazi için yapılacak olan değişiklikleri ve yapmak istediklerimizi sizlere anlatacağım. Kadınların bugün dayanışma günüdür. Bugün tüm annelerimizin, bacılarımızın bir olma günüdür. DSP her yerde olacak Osmangazi’de tüm engelleri birlikte kaldıracağız. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.