DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan Öğretmenler Günü mesajı

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan Öğretmenler Günü mesajı
23.11.2020
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal mesajında eğitimde fırsat eşitliğinin öğrencilerin yanı sıra öğretmenler için de aynı derece önemli olduğuna vurgu yaparak öğretmenler gününü kutladı.

Genel Başkan Uysal yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

”Öğretmenlerimiz bugün, her türlü zorluğa rağmen, sevgi ve sabırla, büyük fedakârlık göstererek milletimizin geleceğini hazırlamaya ve yeryüzünün en kutsal, en saygın mesleğini icra etmeye devam ediyorlar. Uzun yıllardır ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik yozlaşmadan en çok etkilenen kitle olmalarına rağmen, ülkemizin dört bir yanına bilimin ve medeniyetin ışığını yaymak için olağanüstü çaba sarf etmekten hiç vazgeçmediler.

Bu noktada öğretmenlerimize ithaf edilmiş bugün, gelişigüzel bir anma ile geçiştirilemeyecek kadar önemli bir gündür.  Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı ve şükranlarımızı dile getirmek için bugünü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ne denli önemli bir misyon üstlendiğini bir kez daha idrak edebilmeliyiz.

“Öğretmenlerin sorunlarına çözüm planlamak, bir istikbal tasavvurudur”

Nihayetinde ise içinde bulundukları mesleki zorlukları en iyi şekilde tespit etmeli ve bu zorlukların ortadan kaldırılması için yapılması gerekenleri planlamalıyız.

Emin olunması gereken şey, böyle bir planlamanın, bir istikbal tasavvuru olduğudur.

Milletlerin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesinin ilk yolu eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır.

“Öğretmenlerimiz için de fırsat eşitliği zaruridir”

Bu hal ve şartta, nesillerin dış dünyadaki akranları ile rekabet edebilmelerinin, hasılı topyekûn devletlerin rekabetinin önü açılacaktır. Ancak fırsat eşitliği yalnızca eğitim alan evlatlarımızın eğitim öğretim imkanlarından eşit bir biçimde faydalanabilmeleri, bu imkanlara erişebilmeleri değildir. Eğitimcilerimizin, öğretmenlerimizin de eşit imkanlara kavuşabilmeleri son derece önemlidir.

Bugün Türkiye’de, en büyük eşitsizlik öğretmenlerin gayretlerinin karşılığı ile alakalıdır. Emeğinin karşılığını alamayan öğretmenlerimiz için bir eşitsizlik de, sonuçlarının öğrencilerimizi de etkilediği mevcut eğitim sistemi ve atama modelidir.

Bir tarafta reel öğretmen ihtiyacı, bir tarafta ise öğretmen ihtiyacına göre değil siyasal ihtiyaçlarına göre karar veren devlet ricali…

“Öğretmenler tasnif edilir olmuştur”

Ne acı ki, mevcut sorunlar Türkiye’de öğretmenlerin tasnifine sebep olmuştur. Atanamayan, atama bekleyen, ücretli ve maalesef yekünde geçinemeyen, hayallerini gerçekleştiremeyen, günlük kaygılara hapsedilen ve verdikleri emekten daha fazlası beklenen…

Yapılması gerekenleri anlatmak abesle iştigaldir. Çünkü yapılması gerekenler ortadadır, mağdurları tarafından yıllardır dillendirilmektedir.

“3 maymunu oynamaktan vazgeçilmelidir”

Özetle yapılacak olan aslında 3 maymunu oynamaktan vazgeçmek, seslerini duymak, sorunun nelere denk geleceğini görmek ve vaatleri yerine getirmektir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu veciz sözünü hatırlayarak işe başlamak yerinde olacaktır;

“Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

Başöğretmenimiz Atatürk bu sözüyle uygarlık yarışında öğretmenlerin gücüne işaret etmiştir.

İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek çok kutsaldır. Ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmenimiz, cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm ebediyete intikal eden, hain terör örgütü tarafından katledilen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, yüreği eğitim öğretim aşkı ile yanan tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın ve eğitimcilerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.