DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Geçmiş Olsun’ ziyareti

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Geçmiş Olsun’ ziyareti
24.04.2019
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Çubuk’taki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyet ile parti genel merkezindeki makamında bir araya geldi.

İki liderin görüşmesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ile Lale Karabıyık, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci, Ahmet Uyanık ve Melih Aktaş da bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Çubuk’ta yaşanılan linç girişiminden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti .

Ziyaret sırasında açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal şöyle konuştu:

 “Acılarda bile bir araya gelemez hale getirilmek isteniyoruz”

“Birkaç gün evvel Sayın Genel Başkanın maruz kaldığı saldırıyla ilgili hem geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak hem de bu vesileyle ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi iklimi değerlendirmek maksadıyla bu ziyarette bulunduk.

Türkiye’de üzülerek ifade ediyorum ki demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin partilerin aktörleri arasındaki meşru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalışıldığı bir dönemin içerisindeyiz.

Bütün bunlara rağmen Türkiye’miz bir yerel seçimi geride bıraktı. Acılarda bile bir araya gelemez hale getirilmek istendiğimizi; ortak paydanın, ortak değerlerin siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirmek istenildiğini görüyoruz.

Hepimizin ortak çabası Türkiye’nin meselelerinin demokratik kanallara aktarabilmesidir. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de ifade etmeye çalıştım.

“Muhalif- muvakıf bütün unsurların ortak bir tavır ortaya çıkarması gerekir”

Terör ve şiddet başta olmak üzere ancak onun da ötesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ikinci büyük gruba sahip bir siyasi partinin Genel Başkanının uğradığı böyle bir saldırı neticesinde muhalif- muvakıf bütün unsurların ortak bir tavır, ortak bir değer yargısını ortaya çıkarması gerekir.

Bu manada da üzüntülerimiz var ama bizler netice itibariyle demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan siyasi partiler ve aktörler olarak bu tür dayanışmaları önemsiyoruz. O açıdan bugün Sayın Genel Başkan’a, kendisinin şahsında tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.”

KILIÇDAROĞLU: BİR SİYASAL BASKI OLMASA BÖYLE BİR TABLO ORTAYA ÇIKMAZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Uysal ile yaptığı görüşe sonrasında yaptığı açıklamada, “Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir ama her şeye karşın sağduyumuzu korumak zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

”Baharın gelmesi için çaba harcayacağız. O baharı bütün Türkiye coğrafyasına yayacağız. Bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun ötesinde bir şey söylemek istemiyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.