Dikkat çeken iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastalığı mı nüksetti?

Dikkat çeken iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastalığı mı nüksetti?
13.06.2019
A+
A-

Günboyu yazarı Balamir Göktuğ, bugünkü yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu performansında son günlerde yaşanan düşüşün, nükseden hastalığı ve gördüğü tedavi ile ilgili olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine sayılı günler kalmasına rağmen son günlerde sahada fazla görünmemesi ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi.

Günboyu yazarı Balamir Göktuğ, bugünkü yazısında, günde en az 3 yerde konuşan Erdoğan’ın bu performansında son günlerde yaşanan düşüşün sebebi olarak, Ankara’nın siyasi dehlizlerinde Erdoğan’ın nükseden hastalığı ve gördüğü tedavi ile ilgili olduğuna dair iddiaların konuşulduğunu söyledi.

Göktuğ’un, halen aktif siyasette olan bir AKP kurucusuna dayandırdığı iddiasının yer aldığı yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

“AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 23 Haziran seçimine yönelik İstanbul’da  ilçe ilçe  dolaşarak miting yapmayacağı kararı aldığı haberi gündeme yayıldıktan sonra epey bir yorum yapıldı. Kimileri bunu, “31 Mart’tan farklı strateji. Miting yerine seçmenle yüz yüze görüşülecek”, kimileri ” Erdoğan geride durarak seçim yenilgisini Binali Yıldırım’a yıkacak. Kendisini tartıştırmayacak “, kimileri de ” Erdoğan havlu attı” diye yorumladı.  Bendeniz, Erdoğan asla havlu atmayacak bir siyasetçi olduğunu en iyi bilenlerdenim. Hele söz konusu İstanbul ise -ki bunun altına yüzlerce neden sıralayabilirim- Erdoğan ne Binali Yıldırım’a ne de damadı Berat Albayrak’a  pabuç kaptırmaz… Hele ki o malumunuz tam saha YSK  baskısının ardından…

Neyse!..  Sarayın yeni İstanbul  seçim stratejisi ile birlikte  Erdoğan’ın alışık olduğumuz günde en az 3 yerde konuşması ve bunların televizyon kanallarından canlı verilmesi temposunda düşüş olunca Ankara’nın siyasi dehlizlerinde acayip şeyler konuşulmaya başlandı. Tayyip Erdoğan’ın bilinen hastalığının nüksettiği ve tedavi gördüğüne dair… İddialar böyle olunca,bir Ankara gazetecisi olarak işin peşine düşmemek mesleğe ihanet olurdu. Hala siyasette çok aktif olan AKP kurucusu bir isimle görüştüm, ” sayın Erdoğan son aylardaki aşırı yoğun temposundan dolayı çok yorgun düştü. 3 gün özel bir hastaneye giderek tedavi gördü. Doktorlarda temposunu düşürmesini önerdi. Kendisi herhalde bir süre sadece devlet işlerine ağırlık verecek. Korkulacak bir şey yok” dedi. Saraya yakın bir başka kaynağımda, iddiaları doğrulayarak  ısrarlarıma rağmen ayrıntıya girmeyi reddetti ve sadece ” sayın Cumhurbaşkanı insan üstü bir gayretle çok yoğun çalışıyor. Onun aldığı ilaçları normal bir insan alsa o yüzden hasta olur” demekle yetindi.

Tayyip Erdoğan’ın sağlığı ile ilgili siyasi kulislerde yapılan spekülasyonlar daha da ileri boyutlara ulaştı.  Bazı AKP ileri gelenleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son günlerdeki çıkışlarına işaret ederek, “Soylu, şimdiden Erdoğan sonrası için hazırlık yapıyor. Yoksa bunlara cesaret edemez” yorumunu yapıyor.

Bırakın ,”yeni seçim stratejisi” laflarını bir tarafa… AKP, fokur fokur kaynıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.