Devlet Bahçeli’ye yeni danışman…

Devlet Bahçeli’ye yeni danışman…
17.07.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybeden ve yolsuzluktan aldığı 5 yıl hapis cezasıyla ilgili mahkeme dosyası Yargıtay’da olan Hüseyin Sözlü’yü kendisine danışman olarak atadı.

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin, “Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu” danışmanı olarak görevlendirdi. Devlet Bahçeli’nin imzasıyla yapılan görevlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Parti tüzüğünün 57. maddesi uyarınca Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilmiş bulunuyorsunuz. Görevinizi büyük sorumluluk duygusu, üstün fedakârlık, yüksek ahlâk anlayışıyla ve tam bir ahenk içerisinde yürüteceğinize olan inancımla tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

YOLSUZLUK DOSYASI YARGITAY’DA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yapmakla suçlandı. Davada, bilirkişi heyeti yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı. Mahkeme, Şubat 2017’de Sözlü’ye ihale usulsüzlüğünden 5 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan belediye çalışanı ve firma yetkililerinden 14 kişi de 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sözlü’nün dosyası halen Yargıtay’da bekletiliyor. Yerel mahkemeden verilen ceza Yargıtay’da onanırsa Hüseyin Sözlü hapse girecek.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.