Dervişoğlu: İYİ Parti olarak çıtayı yüksek tuttuk

04.07.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran seçimlerinde çıtayı yüksek tuttuklarını belirten İYİ Partili Dervişoğlu, “Türkiye’yi yeniden güçlendirilmiş parlamenter demokratik rejimle idare edilecek hale dönüştüreceğiz, demiştik. Bu zaten, çıtayı yüksek tutmayı gerektiriyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, “İYİ Parti’nin ve Sayın Meral Akşener’in önemli işlere imza atacağı kanaatini taşıyorum” dedi.

24 Haziran seçimlerinde, İYİ Parti olarak çıtayı yüksek tuttuklarını belirten Dervişoğlu, şunları kaydetti:

“Bizim iddiamız, şayet Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanır, parlamentoda da yeterli çoğunluğu elde edersek, Türkiye’yi yeniden güçlendirilmiş parlamenter demokratik rejimle idare edilecek hale dönüştüreceğiz, demiştik. Bu zaten, çıtayı yüksek tutmayı gerektiriyor. Çıtayı aşağıda tutsanız, bunu yapamazsınız. Bu beklentiye de karşılık bulamamanız halinde, diyelim ki, Tayyip Erdoğan yüzde 51 aldı, Meral Akşener de yüzde 49 aldı. O zaman bile bir başarıdan söz edebilmek mümkün değil. Çünkü en iyi ikincilik diye bir şey yok. Hiç kimse de bu en iyi ikincilikten bir zafer kupası beklemesin. Siyasette, kısa zaman içinde, köprülerin altından çok sular akar. ”

24 Haziran seçimleri öncesi yaşanan sürece değinen Dervişoğlu, İYİ Parti’nin tüm engellemelere rağmen kuruluşundan 8 ay sonra girdiği ilk seçimde TBMM’de Grup kurabilecek sayıya ulaştığını söyledi.

Dervişoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Reel bir değerlendirme yaptığınızda, dün hiçbir şeyi olmayan bir siyasi partinin, kuruluşundan 8 ay sonra girdiği ilk seçimde parlamentoda grubu ve 43 seçilmiş Milletvekili var. O nedenle İYİ Parti bu seçimde tüm karartmalara ve tezviratlara rağmen kazançlı çıkmıştır. Bakıldığında seçimlerden diğer partilerde kazançlı çıkmış durumda. Fakat ortaya çıkan ve mevcut iktidarın devam etmesi nedeniyle milletimiz zarar görüyor. Değiştirmemiz gereken budur.”

(Kaynak: www.haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.