Derbide gülen taraf Galatasaray oldu: 2-0

Derbide gülen taraf Galatasaray oldu: 2-0
05.05.2019
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’in 31. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş’ı 2-0 yenerek averajla M.Başakşehir’in önünde liderliğe yükseldi. Galatasaray’ın gollerini Onyekuru ve Fernandao attı.

Süper Ligde 31. haftanın kritik maçında Galatasaray-Beşiktaş derbisini ev sahibi Galatasaray 2-0 kazandı. Sarı kırmızılı ekip bu sonuçla 63 puanı bulunan lider Medipol Başakşehir ile puanını eşitledi ve averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Bu derbide Türk Telekom Stadı en yüksek seyirci sayısına ulaştı. Derbiyi 51.578 seyirci takip etti. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Galatasaray evinde Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etti. Türk Telekom Stadı’nda oynanan mücadelede ev sahibi Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 44. dakikada Onyekuru ve 55. dakikada Fernando kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını lider Medipol Başakşehir ile birlikte 63 yapıp, averajla liderlik koltuğuna otururken, Beşiktaş 59 puanda kalarak zirve yarışında yara aldı.

NECİP UYSAL VE BURAK YILMAZ 300’ÜNCÜ MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaşlı futbolculardan Necip Uysal ve Burak Yılmaz için derbi maçın ayrı bir önemi var. Necip Uysal, Galatasaray’a karşı ilk 11’de sahaya çıkarak Beşiktaş forması altındaki 300’üncü maçına çıkarken, Burak Yılmaz ise ligdeki 300’üncü maçına çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş geçen hafta 300’üncü maçında sahaya süremediği için medya önünde özür dilediği Necip’i Galatasaray kaşısında ilk 11’e koydu.

GALATASARAY’DA MITROGLOU, NDIAYE VE SİNAN KADRODA YOK

Galatasaray’ın cuma günü yaptığı antrenmanda sakatlanan Kostas Mitroglou, sarı kırmızılı takımın derbi kadrosunda yer almadı. Kadroda yer almayan diğer isimler ise Sinan Gümüş ve Badou Ndiaye oldu. DERBİYE YOĞUN İLGİ Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi mücadelesinde iki takım taraftarları yoğun ilgi gösterdi. İki takım taraftarları kendilerine ayrılan bölümleri hınca hınç doldurdu ve maç boyunca takımlarına destek verdi.

JOSEF SURAL UNUTULMADI

Galatasaray – Beşiktaş derbisi öncesinde, hayatını kaybeden Aytemiz Alanyasporlu Çek futbolcu Josef Sural için saygı duruşunda bulunuldu. Galatasaraylı taraftarlar, “Başın sağ olsun Alanyaspor. #JosefSural” yazılı bir pankart açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.