Demokratlar, Osmangazi için mücadele ediyor!

18.10.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi Teşkilatı, yerel seçim çalışmaları kapsamında divan kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

DP Osmangazi İlçe Teşkilatı’nda bir araya gelen partililer seçim çalışmaları hakkında DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan’dan son siyasi bilgileri aldı. Kaplan, divan kurulu üyelerine yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımız kapsamında mahalle temsilciliklerimizden gelen raporları inceleyerek, üyelerimizi bilgilendirdik. Bilindiği gibi meclis dışı ana muhalefet görevini üstlenmiş bir partiyiz. Gerek Büyükşehir, gerekse Osmangazi belediye başkanlarımızın muhalefet partilerine, STK’lara belediye yatırımları ile ilgili bilgi verme alışkanlığı yok! Açıyoruz televizyonu, açıyoruz gazeteyi oralarda bir şey söylüyorlarsa okuyup, izleyip öğreniyoruz. İşte bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş bir gazetemize tam sayfa açıklamalarda bulunmuş” dedi.

YEŞİLİ YOK ETTİLER!

DP İlçe Başkanı Kaplan; “Sayın Aktaş özetle “yeşili ve görseli daha zengin, estetik kaygıların minimuma azaltıldığı, trafik sorununa kökten çözüm” hayali ile bazı yatırımlara başladıklarını anlatmış. Ana arterlerimizde yeni trafik akışını planlamada kaldırım ve tretuvar çalışmaları yapılıyor. Eskiden 4 şeritli, çift geliş-gidiş yolların ortasında yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılırdı. Çok şükür sulama yapacak araçlara tasarruf yapacağız diye yakıt masrafından kıstığımız için, direk kilitli taş ile boşlukları dolduruyoruz! Son yeşili de betona çevirdik! Ana kavşaklarda bekleme sürelerini kısalttığını beyan ediyor, düzenlenen kavşak sayısı 14, gerçekten rahatlayan 3 kavşak var! Ancak Bursa’da ulaşım komada!” diye konuştu.

HASTANEYİ NEREYE KALDIRACAKSINIZ?

“Sayın Aktaş göreve geldiği ilk günden beri kendisine çiçek gönderilmesi yerine fidan dikilmesini istemiş, bu konudaki hassasiyetini tebrik ediyorum. Ancak 3 milyonluk bir şehirde yaklaşık 1 yıla yaklaşan görev süresince dikilen fidan sayısı kendi ifadesi ile 1075’’ ifadelerini kıllanan Kaplan şöyle konuştu:

‘’Yeri gelmişken Mudanya Yolu’nda çıkan yangın nedeniyle yanan orman alanının ağaçlandırmasında her türlü desteği vermeye de hazırız. Yeşil alanlarımızı her yıl, bir önceki yıllara göre daha fazla oranında kaybediyoruz. 1 santimetre kare kaybedilecek toprağımız artık yok! Park’lanmaya önem verdiklerini söylüyor sayın Aktaş, bununla ilgili Vakıf’ta 250 dönüm bir alanı park yeri yapmışlar. Bu alanın Bursaspor’un arazisi olabileceğini düşünüyoruz. Muradiye Devlet Hastanesi’nin de Samanlı’da tahsis edilen “Sağlık ve Eğitim” alanına inmesi için bazı çalışmaların yapıldığı duyumlarını da aldığımızı belirtmek isterim. Biz Bursa’nın her karışına yatırım yapılmasını isteriz ve de içinde rant beklentisi yoksa da destekleriz. Ama son yapılan çalışmalar Osmangazi’nin kazanımlarını elinden almak üzerine kurulduğunu hissettirmeye başladı. Osmangazili hemşerilerimizin hakları için her türlü mücadeleyi yaparız”  dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.