Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, YSK’ya tepki gösterdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, YSK’ya tepki gösterdi
02.05.2019
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, YSK’nın İstanbul’daki yerel seçimi iptal etmesi durumunda Türkiye’de bir daha meşru seçim yapılamayacağını belirtti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP’nin İstanbul’daki yerel seçime yönelik itirazı ve YSK’nın tutumuna tepki gösterdi. AKP’nin yerine başka bir partinin itiraz etmesi durumunda kararın daha hızlı bir şekilde alınacağını belirten Uysal, seçimin tekrarlanması durumunda Türkiye’de bir daha meşru bir seçimin yapılamayacağı uyarısında bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Hakim denetiminde (YSK) gerçekleşmesi gereken seçim sürecine bile baksak adaletin fiilen nasıl işlediğini görebiliriz. AKP’nin yaptığı itirazları başka bir siyasi parti yapmış olsaydı seçimden en geç 10 gün sonra resmî sonuçlar açıklanırdı.”

“Bu vesileyle dikkat çekmek isterim ki eğer YSK ne kamu ne de seçim ve parti pratiklerinin içinde olan siyasilerin vicdanında karşılığı olmayan usul ve esastan zorlama yapılmış itirazlar neticesinde İstanbul seçimlerini iptal ederse, Türkiye bir daha meşru seçim yapamaz hale gelir.”

“Demokrasi’nin elimizde kalmış, öyle ya da böyle işleyen son istinad noktası ‘seçim-sandık’ ı yok edersek bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz Türk Demokrasi’nin ana kolonunu da yıkmış oluruz ki bedeli tüm vatandaşlarımız için olduğu kadar eninde sonunda AKP için de ağır olur.”

“Son tahlilde AKP de yıktığı adalet ve demokrasi düzenine ihtiyaç duyar!”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.