Demokrat Parti, Bursa adaylarını kamuoyunun önüne çıkardı

Demokrat Parti, Bursa adaylarını kamuoyunun önüne çıkardı
25.02.2019
A+
A-

Demokrat Parti, Bursa’da 17 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarma noktasındaki kararlılıklarını Büyükşehir, Nilüfer, Keles ve Gürsu adaylarını kamuoyunun önüne çıkararak gösterdi.

DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Türkiye’yi iki kutup arasında sıkıştırmayacağımızı söylemiştik. Bugün Bursa Büyükşehir ve 3 ilçe belediye başkan adayını sizlerle buluşturma sevincini yaşıyoruz” dedi.

Demokrat Parti Bursa Büyükşehir’de Metin Engin, Nilüfer’de Nilüfer Belediyesi önceki dönem Özel Kalem Müdürü Muhittin Değirmenci, Gürsu’da Erkan Özkan’ı basın ve partili üyelerle buluştu.

BEŞİKTEN, MEZARA BELEDİYECİLİK…

İlçe belediye başkanları adına söz alan Nilüfer Belediye Başkan adayı Nurettin Değirmenci; “1970’li yıllarda Balkanlar’dan gelen göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1977’de Bursa Belediyesi’nde başladığım memuriyet hayatım, Nilüfer Belediyesi’nin kurucu Özel Kalem Müdürlüğü ile devam etti. Belediyecilik demek beşikten başlayıp mezara kadar olan süreç içerisinde yaptığınız hizmetin niteliği ile ilgili. Nilüfer’in kuruluşunda emeği geçen bir büyüğünüz olarak kendini vazifeye adayan kadromla hizmete hazır olduğumu bilmenizi isterim. Kırat artık Nilüfer’de şahlanacak” diye konuştu.

Gürsu’nun adayı Özkan ve Keles’in adayı Argın da kendilerine bu görevi veren ilçe başkanlıkları ile İl Başkanı Kaplan’a ve yönetimlerine teşekkür etti.

BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİRKEN NEREDEYDİN?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Engin ise iktidara ve belediyelere yüklendiği konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi. Engin; “Türkiye ve belediyelerimiz ne yazık ki; bir vurdumduymazlık içerisinde yönetiliyor. Oluşturulan kaotik ortam nedeniyle vatandaşımız ızdırap içerisinde. İktidar her olumsuzluğu düzeltmek yerine eskiden dış güçleri topa tutardı, şimdi yeni düşmanları esnaf oldu! Esnafı dizginlemek adına, kendilerinin de her zaman övündüğü 200 çadırla kurulan beylikten imparatorluğa gidilen o çizgiden bugün tanzim satış çadırlarına getirildik! Bursa’da yerli otomobil yapacaktık, gele gele soğana mecbur bırakıldık! Kendilerini AK olarak gören zihniyet sırf iktidarını sürdürebilmek adına belediyeleri borç batağına sürüklemiştir! Türkiye’nin en borçlu belediyesine talip olmamızın tek sebebi; her müteşebbisin adeta yanlamasına, enlemesine, diklemesine üzerinden geçtiği belediye bütçesini doğru yatırımlarla Bursa’ya hak ettiği hizmeti vermesini sağlamaktır. Belediyenin önceki borç sarmalı içine sürüklediği borç sarmalından iktidar da memnun olmamıştır ki; seçilmiş başkanı istifa ettirip yerine Bursa’nın 12’de 1 olan bir yerden atama yaptılar. O da tüm yatırımları tasarruf kapsamı altında durdurdu. Bursa’nın trafik problemini çözeceğini vaat eden Büyükşehir’in başkanının bir sorunu çözemeyeceğini düşünen, sayın Cumhurbaşkanı da görmüş olacak ki; mitingde bu sorunu kendisinin çözeceğini Bursalılara sözünü verdi. Bursa’nın 3 merkez ilçesi ve Büyükşehir’i ilk kuran belediyesinin 30 yıl önceki yatırımlarının meyvesini yiyerek bugünlere kadar gelen iktidara bir uyarı vermenizin zamanı gelmiştir. Vur Kırat’a mührü, Bursa artık üşümesin!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.