Demokrat Parti, 74. yaşını kutluyor

Demokrat Parti, 74. yaşını kutluyor
07.01.2020
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin 74. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Aydın’da Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Demokrat Parti (DP) Aydın İl Başkanlığı tarafından 74. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, “Partimizin meşalesi Aydın’dan yakıldığı için kuruluş yıldönümümüzü de Aydın’dan kutlamaya başladık” dedi.

DP Aydın İl Başkanlığı tarafından 74. Yıl kutlama programı DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, genel başkan yardımcıları, DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet ve diğer il ve ilçe başkanlarının katılımıyla Efeler Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda gerçekleştirildi.

31 Mart seçimlerine DP Belediye Başkan Adayı olarak katılan Efeler eski Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile Söke eski Belediye Başkanı Süleyman Toyran da yer alırken, programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Serhat Emanet, 1946 yılında kurulan partilerinin 74’üncü yılını kutlamanın mutluluğu içerisinde bulunduklarını belirtti.

“ANAYASA DÜZENİNİN DEĞİŞMESİNİ TALEP ETMEKTEDİR”

DP Genel Başkanı Uysal, programda yaptığı konuşmada, partinin kurulduğu yıllar ile bugün gelinen noktanın benzerlik gösterdiğini vurguladı. 74 yıl önce ihtiyaç duyulan DP’ye bugün de ihtiyaç olduğunu savunan Başkan Uysal, “Partimizin meşalesi Aydın’dan yakıldığı için kuruluş yıldönümümüzü de Aydın’dan kutlamaya başladık” diyerek sözlerine başladı.

Uysal konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet sistemini eleştirerek şu ifadelerle sürdürdü:

“Devlet Başkanlığı ile fiili parti başkanlığının bir kişinin uhdesinde olmasını kabul ettiler. Bugün milletimiz bunlardan başka ne istemektedir? Hak ve hürriyetlerini yok eden ve kullanılamaz hale getirilen anayasa düzeninin değişmesini talep etmektedir. Milletin namus bildiği oyların muhafaza edilmesini, sandıktan çıkan sonucun teşhis edilmesi ve sandıktan çıkan sonuca da razı gelinmesi talep edilmektedir. Devlet Başkanlığı ile parti genel başkanlığını birleştiren ve bu kadük düzenin çıkardığı tehlikeyi hepimiz biliyoruz. Bunun değiştirilmesi hepimizin talebi değil midir? Yine o gün olduğu gibi tek adam, baskı rejimi ve yine adaletsizlik. Bizde Aralık 2019 tarihinde yaptığımız parti genel kurultayında bu yöndeki sorunların giderilmesini talep ettik. Yargı bağımsızlığı için HSK’nın bağımsızlaştırılmasını, bütçe ve siyasi partiler kanununun en hızlı şekilde değiştirilmesini talep ettik.”

“PEKİ ONLAR İMF’DEN TALİMAT ALIRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllarca birlikte çalıştığı ve yolları ayrılan ekibi hakkında söylediklerini esefle kınadıklarını ifade eden Uysal, “Yıllarca birlikte görev yaptığı ve yolları ayrılan arkadaşlarını şimdi de, ‘IMF’den talimat alıyorlar’ diye itham ediyor. Şu an birlikte çalıştığı ekibi hakkında yarın neler söyleyecek kim bilir? Peki onlar IMF’den talimat alırken siz neredeydiniz? Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk’e bile nasip olmamış bu 17-18 yıllık iktidarları döneminde bütün imkanları çarçur ederek, ülkenin beşeri sermayesini hülyalara dalarak romantizm içerisinde çıkmaza sürüklediler. Özetle, bir milli dava haline gelmiş ve bu iktidarla bugün hep birlikte karşı karşıyayız” diye konuştu.

Başkan Uysal konuşmasını DP kurucusu ve 3. Cumhurbaşkanı ve merhum Başbakan Adnan Menderes ile arkadaşlarını anarak sonlandırdı. Daha sonra partinin kuruluşundan itibaren tarihçesiyle ilgili katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

(aydindenge.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.