CHP, Değerli Konut Vergisini yargıya taşıyor

CHP, Değerli Konut Vergisini yargıya taşıyor
22.12.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi, Değerli Konut Vergisi (DKV) için Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacak.

CHP, Değerli Konut Vergisi (DKV) için Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacak. Konuyu duyuran CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacağız, Emlak Vergisi alınan konuta 2. vergi geliyor bu Anayasa’ya aykırı’’ ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak yaptığı açıklamada, ‘’77 yıl önceki varlık vergisinin adını değiştirip Değerli Konut Vergisi yaptılar. Atılan taş, ürkütülen kurbağaya değmeyecek. 2,5 milyar vergi toplamaya çalışılırken, yabancı sermayede güvensizlik doğacak” dedi.

“ANAYASAYA AYKIRI”

DKV’nin Anayasa’ya aykırı olduğu belirten Toprak, “Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacağız, Emlak vergisi alınan konuta 2. vergi geliyor bu Anayasa’ya aykırı ” dedi ve şunları söyledi:

‘’Varlık vergisi, 11 Kasım 1942’de çıktı, 16 ay yürürlükte kaldı ve hatadan dönüldü. Şimdi de gece yarısı kanun çıkartılıp, benzer bicimde şu kadar yeni vergi diye hüküm getiriliyor. Asıl sakıncası ülkeyi baltalayacak olması. İktidar kendi ayağına kurşun sıkıyor. Yabancı sermaye böyle bir ülkeye gelmez.

5 Aralık 2019’da TBMM’den geçen Dijital Hizmet Vergisi kanununa Değerli Konut Vergisi de eklenmişti. Buna göre, mesken nitelikli taşınmazlardan değeri 5 Milyon lira üzerinde olanlar değerli konut vergisine tabi tutuldu. 5-7,5 milyona kadar binde üç, 7.5-10 milyon arasına binde 6 ve 10 milyon liradan fazla değerde gayrimenkulü olanlara da binde 10 oranında vergi getirilmişti. Değerli Konut Vergisi’ne tabi mesken nitelikli taşınmazlardan değeri 5 milyon ile 7,5 milyon lira arasında olanlar binde 3, 7,5 milyon lira ile 10 milyon lira arasında olanlar binde 6, 10 milyon lirayı aşanlar da binde 10 oranında vergilendiriliyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.