Cumhuriyetimizin 4. dönemi!

15.10.2018
A+
A-

Değerli okurlarım,

Gündem o kadar hızlı değişiyor ki ülkemizde… Vatandaş olarak bizim başımız o kadar dönüyor ki gündem değişirken, hayati öneme haiz detayları kaçırıp atlayabiliyoruz bu yoğun gündemde…

Her zaman olduğu gibi gündemin birinci sırası siyasetin, arkasından şu son dönemde yaşanan kur dalgalanması ve ekonomi geliyor. Sırasıyla sosyal medyanın etkisi ile magazin, gündüz kuşağı TV programları ve spor diğer gündem maddeleri…

Örneğin Atatürk Cumhuriyeti’nin ilk nüfus sayımında 10-13 milyon çıkan nüfusumuz, 2018 Türkiyesi’nde 80-85 milyona dayandı. Eee bu kadar nüfus ve sayısı belli olmayan milletten çeşit çeşit insan yaşayınca ilgi ve algıları da değişik oluyor toplumun.

Şu aralar ekonomi, rahip, Suudi büyükelçiliği vakası, dolar, Arda Turan’ın silahlı örgüt üyesi gibi davranışlarda bulunması vs.

Bir küçük dip not: Hatırlayalım; bir milli maç sonrası spiker Arda’ya sorar:

  • Eeee Arda maçı kazandın, şimdi eğlence zamanı.

dediğinde, Arda;

  • Ne eğlencesi! Şimdi şükür zamanı, şükredeceğiz bu akşam.

demişti spikere.

Nerdeeeen nereye? Secdeye kapanıp şükredilen gecelerden, ayakta duramayacak kadar alkollü, evli kadınlara askıntı olacak kadar küçülünülen gecelere…

Milli futbolcuymuş… pehhh…

Daha ciddi konularımız var, onlara bir bakalım değerli okurlar.

Ciddi demişken;

Cumhuriyetimiz ile ilgili birçok yeni formüller var yine son dönemlerde:

  1. Türkiye,
  2. Türkiye, yeni Türkiye, has Türkiye, öz Türkiye, Türk değil & Türkiyeli, Türkiye’nin fragmanı, Türkiye’nin reklam arası, Türkiye’nin asıl yeni başlayacak filmi,
  3. Dönem Türkiye…

Bu neymiş arkadaş! Nasıl bir Türkiye imiş, nasıl bir devletmiş AŞK OLSUN…

Pes vallahi de billahi de…

Şimdi değerli okurlarım, ittifaklar var bir de, bu ittifak yeni Türkiye ve 3. Dönem Cumhuriyet gibi projeler ile inanılmaz ciddi ve kararlı adımlar ile hedeflerine doğru yürüyor.

Başka bir ittifak daha vardı ama aynı bizim 1. Dünya Savaşı’ndaki halimiz gibi İtilaf Devletleri gibi oldu daha başlamadan dağıldılar.

Bu itilaf partileri içerisinde şu an içinde vatandaşın ümidi olabilecek tek parti İYİ Parti gibi gözüküyor.

Yine de ittifak partileri kadar ciddi bir itilaf partisi yok şu ana kadar.

Niye mi?

Haziran 2018 seçimlerinden önce itilaf partileri ve liderlerinin en büyük argümanı, ‘Cumhuriyet elden gidiyor, Türkiye tehlikede, rejim değişiyor’ diye meydanlarda halka seslenirken, seçim bitti, evet cumhuriyet bir nebze de olsa elden gitti, rejim değişti ama bu itilaf partileri hiçbir şey olmamış gibi yerel seçimlerde belediye kazanma hevesi peşine düştüler. Yani değişmiş bir rejimi ve tehlikede olan bir cumhuriyetin ‘Eyaletlere bölünmek üzere olan belediyelerinden bir kaçını alabilir miyiz’ derdine düştüler.

Evet değerli okurlarım,

Yukarıda yanlış okumadınız, şahsi düşüncem ve kanaatim; cumhuriyet rejimi değişmeye yüz tuttuğuna göre, Cumhurbaşkanlığı titri Başkanlığa evrildiğine göre arkasından gelecek hamle eyalet sistemine geçiştir. İçinizden ‘yok canım, hadi canım, olmaz böyle bir şey’ dediğinizi duyar gibiyim ama bu iç sesleri yakın geçmişte çok duyduk. Lakin ne olmaz denilenler oldu geriye baktığımızda. Bu konu ile ilgili görüşümü de tarihin bu sayfalarına not olarak düşmek isterim şahitliğinizde.

Kısacası bu yazımda anlatmak istediğim bir tarafta hem eylemleri, hem söylemleri ile proje ve tezlerini hayata geçirirken diğer taraf sadece söylemleri ile karşı koymaya çalışıyor. Sürekli ama sürekli duvara çarpıp yeni baştan temiz sayfalar vaat ediyor karşısındaki seçmene ve 4. döneme böylece geçiyor olmaktayız ulus olarak.

2019 Mart ayında yapılması öngörülen Mahalli İdareler Seçimleri (Yerel Seçimler) bu açıdan kritik öneme haiz seçimleridir. İktidar partisi ve ittifak ortağı her konuda hızlı kararlar alarak ve uygulayarak bugüne kadar olduğu gibi içinden geçtiğimiz dönemde de BÜYÜK BİR CİDDİYET ile kararlı, istekli ve bilinçli bir şekilde koydukları ve öngördükleri hedeflere doğru planlı ve programlı olarak çalışmalarını yürütüyorlar. Ana muhalefet ve diğer muhalefet partileri ise başta CHP olmak üzere henüz ciddi bir adım sayılabilecek reel bir proje, aday ya da senaryo koyamadı seçmenin ve milletin önüne.

Yerel seçimler ile ilgili yani Bursamız ile ilgili tespit, görüş ve bilgilerimi içeren yorumlarımı bir sonraki yazımda paylaşacağım sizler ile değerli okurlarım ve Aziz Türk Milleti, şimdilik esen kalın.

YORUMLAR

  1. Kürşat Acartürk dedi ki:

    Levent Bey,
    Yorumlarınıza sonuna kadar katılıyorum. Bununla beraber muhalefetin esas hazırlanması gereken dönemin Tayyip Erdoğan sonrası dönem olduğuna inanıyorum. Kim ne kadar hazır olursa o kadar durumu lehine ve ülkenin menfaatine çevirebilir diye düşüyorum.
    Saygı ve sevgilerimle…

  2. Bulent Demir dedi ki:

    Bu millet papaz bahaneleriyle haklari parasi gelecegi çalinan aziz millet asla akillanmayacak cunku tum medya ve sosyal medya kanallarindan hala millete narkoz veriliyir .
    Bu iş adim adim örgütlü hirsizliktan egemenlik haklarini yitirmiş BOP maşasi bir ülkenin uçuruma gidişinin göstergesi …. Bu duzen değişmeli.

  3. Murat Y. dedi ki:

    Ayhan bey yine Siyaset , spor , ekonomi , sosyal hayat üzerine ders alınıp kıssa çıkartılacak bir yazı yazmışsınız .
    Yüreğinize kaleminize sağlık.

  4. Ali dedi ki:

    Güzel yazı maalesef körü körüne yine hiçbirşeye itiraz etmeden herşeyi “unutarak” kabullenerek Allah büyük sonumuzu hayretsin diyerek dualarımızdan başka güveneceğimiz kimse kalmadı..

  5. Cengiz Ağaç dedi ki:

    Tebrik ederim Ayhan güzel

  6. Cengiz Ağaç dedi ki:

    Tebrik ederim Ayhan güzel yüreyine sahliķ

  7. Süleyman dedi ki:

    İddialı bir yazı Ayhan Bey…

    1. Ayhan GÜZEL dedi ki:

      Yorumlarınız için teşekkür ederim.