Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden EBA sistemindeki hatalara tepki

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden EBA sistemindeki hatalara tepki
27.03.2020
A+
A-

‘Corona tedbirleri’ kapsamında eğitime ara verilirken Türkiye’de 16 milyon öğrenci EBA Sistemine geçti. İlk gün EBA’da yaşanan ve Türkiye gündemine oturan gelişmeler nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şubesinde bir açıklama geldi.

Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdanal, Genel Merkezden yapılan açıklamayı paylaşarak sorumluların iş akitlerinin tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Yurdanal; “Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak yaşanan bu olaya gözlerimizi kapatarak seyredemezdik. Genel Başkanımız sayın Prof Dr. Tülin Oygür, “Uzaktan Eğitim Sistemi”ni ilk gününde “sabote edenlerin” tesbit edilerek bir an önce görevden alınmasını beklediklerini ifade etti. Biz de Bursa Şubesi olarak aynı talebi yetkililere iletiyoruz. “Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kısa süre içinde ve büyük emek gerektiren çalışmalarla devreye sokulan “Uzaktan Öğretim Sistemi”, daha ilk saatlerde devreye sokulan idam çizimleri ve ders aralarında verilen ilahilerle, açıkça sabote edilmiştir. Bu girişimlerin pedagoji bilimi içinde kabul edilebilir veya mazur görülebilir bir yönü yoktur. Sayın Bakan’ın üzüntüsünü samimi buluyor, millet ve vatan yararına olan her işi, hiçbir kayda şarta bağlamadan sonuna kadar destekleyen Cumhuriyet Kadınları olarak bizler de üzüldüğümüzü belirtiyoruz. Milletçe verdiğimiz birlik – beraberlik sınavının gereği olarak, Sayın Bakan’ın bir an önce, bu sabotajı yapan kişileri tespit ederek; görevden almasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.