Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘plaka’ yalanlaması

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘plaka’ yalanlaması
24.11.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Muharrem İnce’nin görüşme yaptığı iddiasının kaynağı olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla’nın yazısına yanıt verdi. Altun, “Son açıklama hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li Muharrem İnce’yle görüştüğü ve CHP Genel Başkanlığı için destek teklif ettiği iddiasını yazılı açıklama ile yalanladı. İddianın kaynağı olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla’nın açıklamasını eleştiren Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili geçtiğimiz günlerde ortaya atılan mesnetsiz iddianın haber kaynağı olarak gösterilen şahıs tarafından yapılan son açıklama hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘KAYITLARDA BU PLAKALAR MEVCUT DAHİ DEĞİL’

İnce’yle yapılan görüşmede kullanıldığı öne sürülen araçların plakalarını dair Beştepe’de herhangi bir kayıt olmadığını belirten Altun, şöyle devam etti:

“Dahası Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığımız kayıtlarına göre bu plakalar mevcut dahi değildir. Türkiye kamuoyunu böylesi bir gündemle manipüle etmeye, algı operasyonlarıyla demokratik siyasetimize gölge düşürmeye çalışanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”

NE OLMUŞTU? 

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım’da yayınlanan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir CHP’li ile görüştüğünü ve “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir. Ben de yardımcı olurum” dediğini öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Kasım’da FOX TV’de canlı yayınında iddianın doğru olduğunu ve “Saray’a gidenleri biliyorum. İsim vermek istemiyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Kasım’da İzmir’de yaptığı konuşmalarda iddianın yalandı.

Kılıçdaroğlu’na görüşmeyi ispatlama çağrısı yapan Erdoğan, “Eğer böyle bir şey olduysa ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum ama Bay Kemal Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına bela olmaktan ayrılacak mı, ayrılmayacak mı? Yani Tayyip Erdoğan’ın işi gücü yok da ‘CHP’nin genel başkanı kim olacak’, bununla mı uğraşacağım” dedi.

Rahmi Turan, bugün saat 00.14’te, Sözcü gazetesinde yayınlanan açıklamasında Erdoğan’la görüşen CHP’linin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce olduğunu ileri sürdü. Yanıltıldığını belirterek özür dileyen Turan, görüşme iddiasıyla ilgili kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıkladı.

Talat Atilla, Türk Time sitesinde yayınlanan yazısında, görüşme iddiasını Kemal Kılıçdaroğlu’na doğrulattıktan sonra Rahmi Turan ilettiğini ifade etti. Atilla, kaynağıyla ilgili olarak ise “Kaynağımın ismini söylemem söz konusu olamaz ama bir CHP’li… Ya Kemal Bey, ya da kendisinin konuşmasını beklerim doğrusu…” dedi. 7İddiaları yalanlayan Muharrem İnce ise, 24 Kasım Pazar günü, Yalova’daki evinde basın toplantısı düzenleyecek.

(duvar)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.