Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını açıklaması
15.06.2019
A+
A-

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında yapılacak canlı yayına ilişkin, “Kırılma noktası olan son bir haftaya çok ciddi ışık verecektir” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Tacikistan’a yolculuğu öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Pazar günü gerçekleşmesi planlanan ortak yayına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

“Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıkları iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye’de İstanbul değil tüm Türkiye’nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak. İstanbul sadece İstanbul’da yaşayanlara hitap eden bir yer değil. İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akşam burayı izleyenler Sivaslı bile İstanbul’daki Sivaslı hemşerisini arayıp bu müzakerenin kendi arasında onlar da müzakeresini yapacak. Kırılma noktası olan son bir haftaya çok ciddi ışık verecektir.”

“İSTANBUL’DA HALKLA BULUŞMALAR YAPACAĞIZ”

İstanbul seçimleri öncesi miting yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Belediye başkanı adayımız sürecin içinde. Kalan son haftaya girerken bu tür halkla kucaklaşma toplantıları yapmayacağımı kimse söyleyemez. Önümüzdeki hafta içinde bu tür planlamalar yapılıp halkla buluşmalar çerçevesinde bir arada olmak suretiyle İstanbul’u dolaşacağız. Arkadaşlar çalışmayı yapıp nasıl yol belirlerse süreci devam ettireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.