Cumhurbaşkanı adayları sosyal medyada da yarışıyor

Cumhurbaşkanı adayları sosyal medyada da yarışıyor
09.05.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı seçimi için, resmi başvurusunu yapan adayların yanı sıra, imza süreci devam eden isimlerin seçim çalışmaları devam ediyor.

Aday listelerindeki bazı isimlerin değişimi, hemen sosyal medyada da yerini buluyor.

Erdoğan yerini koruyor

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya çözümü DigiLUP’ın verilerine göre; önceki haftalarda olduğu gibi, bu hafta da 1. sırada Recep Tayyip Erdoğan var. Geçen hafta 2 milyonu aşkın sosyal medya paylaşımıyla listede yer bulan Erdoğan, bu hafta da 2.397.824 ileti ile ilk sırada yer aldı.

Ana Muhalefet 2. sırada

CHP, resmi cumhurbaşkanı adayını belirledi ve Muharrem İnce’nin adaylığını açıkladı. Önceki haftalarda, listenin 2. sırasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, yerini Muharrem İnce’ye devretti. Muharrem İnce, sosyal medyada 1.199.700 iletiye konu oldu ve en fazla konuşulan cumhurbaşkanı adayları arasında ikinci sırada yerini aldı.

Paylaşımlar artıyor

Önceki haftadaki listede bulunan isimlerin sosyal medya yansımalarında artış yaşandı. Seçim tarihi yaklaştıkça, adayların sosyal medyada daha fazla konuşulduğu görüldü.

Son 1 haftada yapılan sosyal medya paylaşımlarında; İyi Parti adayı Meral Akşener’den 645.437, Saadet Partisi başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan 289.975 ve HDP adayı Selahattin Demirtaş’tan ise 265.599 kez bahsedildi.

İmza sürecinde olan adaylar

100 bin imzayı toplamak üzere çalışmalarını sürdüren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, sosyal medyada konuşulan adaylar listesinde alt sıralarda yer aldı.

İşte; Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya uygulaması DigiLUP’ın verilerine göre, cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.