Çocuk parklarına güvenlik kamerası takılacak

27.11.2018
A+
A-

Yenişehir’e içme suyu altyapısı kazandırılması, Şehit Yunus Bal isminin bir okula verilmesi, Sinanpaşa külliyesinin tamamen yok olmasının önlenmesi, Yenişehir’deki köpek katliamında sorumluların adalet karşısına çıkartılması, 100. Yıl Mahallesi’ndeki kazaların önüne geçmek için kasisler yapılması, kırsal mahallelere sıcak asfalt yapılmasına ve bunlar gibi daha birçok hizmete Meclis üyesi olarak ön ayak oldum, katkı koymaya çalıştım.

Son zamanlarda Yenişehir’de yaşayan annelerden, “Çocuklarının zamanının büyük bir bölümünü parklarda geçirdiğini, ama kendilerinin her zaman onların yanlarında olamadıklarını, televizyonda gördükleri ve toplumda yaşanan olumsuz örneklerden dolayı hep endişe içinde olduklarını, uyuşturucu kullanan ve satanlardan oldukça korktuklarını eğer çocuk parklarına güvenlik kamerası koyulursa hem denetim sağlanacağı, hem de caydırıcı olacağı” şeklinde sık sık telefon ve mesajlar alıyordum.

Yenişehirli annelerin şahsımdan ısrarla talep etmelerinden sonra, aylardır emek ve uğraş verdiğim bir projeyi daha başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum.

Başlık biraz yetersiz oldu sanki! ‘Bursalı anne babalara büyük müjde’ desek daha doğru olurdu.

      

Yenişehir Belediye Meclisi’nde İYİ Parti’nin tek ve ilk meclis üyesi olarak, çocuk kaçırma, cinsel istismar, uyuşturucu ve madde bağımlılığının önüne geçme, denetleme ve caydırıcı katkılarından dolayı ilçemiz sınırları içerisinde bulunan çocuk parklarına ve okul çevrelerine ilçe belediyemiz tarafından 24 saat çalışacak güvenlik kamera sistemi koyulmasına ilişkin 6 Nisan 2018 tarihinde bir önerge vermiştim.

Verdiğim önergem AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. Yani verilen bu red kararı ile bir anlamda uyuşturucu ve madde bağımlıları ile çocuk kaçırma ve cinsel istismarcıların işlerini daha iyi yapabilmelerinin önü açıldı.

Halbuki bu önergemi, her geçen gün artan istismar ve çocuk kaçırma girişimlerinden endişe duyan ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelen parklara gitmekten çekinen annelerin talebi üzerine vermiştim.

YENİŞEHİR’DE VE BURSA’DA ARTIK ÇOCUKLAR PARKLARDA GÜVENLE OYNAYACAK

AK Parti ve MHP Meclis üyeleri yanlış yaptı diye…

Yenişehir’de çocuklarımızın parklarda güvenle oynamalarına karşı çıkıyorlar diye…

Çocuklarımız için mücadeleyi elbette bırakacak değildim. Yenişehir’deki Belediye yöneticilerinin karşı koymasına rağmen aynı önergeyi biraz da geliştirerek Büyükşehir Meclisi’ne sunduk.

İYİ Parti Meclis üyeleri olarak sunduğumuz bu önerge ile ilgili Meclis Toplantısı’nda detaylı bir konuşma yaparak, çocuk parklarına kamera takılmasının tüm Bursa geneline yayılmasının önemini ifade ettim ve Yenişehirli annelerin taleplerini dile getirdim.

Önergemiz ilgili birime havale edildi. Birkaç ay süren fizibilite çalışmalarının ardından ise son Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda Bursa ve ilçelerinde ki tüm çocuk parklarına güvenlik kamerası koyulması kararı çıktı. Karar mecliste tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi. Hatta Hüdavendigar ve Kültürpark’taki çocuk parklarında hemen uygulanmaya başlandı bile. Artık her ilçe belediyesi kendi sorumluluğunda olan çocuk parklarına güvenlik kamerası koyacak ve takibini yapacak.

   

BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ…

Belediyecilik bizim işimiz. 2019-2024 döneminde yapacağımız birçok projeyi şimdiden gerçekleştirmeye başladık bile. Düşünsenize Yenişehir’deki çocuklarımızın güvenliği için çalışma içerisindesiniz, önergeler veriyor, çözümler arıyorsunuz, verdiğiniz önergeler reddedilip engelleniyor. 25 kişilik belediye meclisinde tek kişisiniz. (1 Belediye Başkanı, 15 AK Parti, 9 MHP, 1 İYİ Parti Meclis Üyesi) Ama buna rağmen zorluklara göğüs gerip mücadeleye devam ediyorsunuz ve sonunda başarıyorsunuz.

Eminim ki Yenişehir’deki yöneticiler ilçe meclisinde kabul etmedikleri bir projenin ilçemizde gerçekleşecek olmasından dolayı üzülüyorlardır. Ama çocuklarımızın her şeyin önünde olduğunu da lütfen unutmasınlar.

Velhasıl bunlar güzel günlerin habercisi. Bu projeleri bugün tek başımıza ve muhalefet te olmamıza rağmen başarıyorsak, yarın görev bizlere tevdi edildiğinde halkımızın da desteği ile başaracaklarımızı hayal bile edemiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.