Çobanlar, Karacabey’de buluştu

08.09.2018
A+
A-

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, “Geleneksel Türkiye Çobanları Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri” başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Öğretmenler Parkı’ndaki etkinliğin açılış töreninde, tarımın insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar herkesi ilgilendiren, çok geniş kapsamlı bir sektör olduğunu söyledi.

Gıdası kendisine yeten ülkelerin bağımsız ülkeler olduğunu belirten Yıldız, “Ülke olarak biz çiftçimiz sayesinde 80 milyon insanımızı ve 40 milyona yakın turistimizi besleyip, buna istinaden 17 milyar dolarlık da tarımsal ihracat yapmaktayız.” dedi.

Alın terinin kıymetini bilmek gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Ülkemizde yaklaşık 44 milyon küçükbaş hayvan varlığına sahibiz. Bursa olarak, 472 bin küçükbaş hayvanımız var. Bunun yaklaşık 90 bini Karacabey’de.” ifadesini kullandı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Türkiye’nin her bölgesinden ve yurt dışından gelen çobanları ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, stantları gezdi. Bu sırada hamile bir koyunun doğum yapmasıyla dünyaya gelen kuzuya “Karacabey” ismi verildi.

Tanıtım günleri kapsamında, “Türk Çoban Köpekleri Türkiye Şampiyonası” ve “Koç Yarışması”, “Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması”, “Damızlık Koç Yarışması” ve “Damızlık Koç İhalesi” gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.