Çoban Ateşi Hareketi Genel Başkanı Serdaroğlu’ndan Davutoğlu’na tepki

Çoban Ateşi Hareketi Genel Başkanı Serdaroğlu’ndan Davutoğlu’na tepki
13.12.2019
A+
A-

Çoban Ateşi Hareketi Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’ndan Davutoğlu’na tepki: Önce döneminizin hesabını vereceksiniz…

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Gelecek Partisi Genel Başkanı’ sıfatıyla yaptığı konuşmada, ‘cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ olarak anılsa da fiili olarak ‘başkanlık sistemi’ olan yönetim yapısının yerine ‘parlamenter sistemi’ benimsediklerini söyledi. Ancak Erdoğan ve kurmayları, başkanlık sisteminin hazırlıklarını yaparken, Davutoğlu AKP hükümetinin en etkili isimlerinden biriydi ve başbakanlık koltuğunda oturuyordu. Ahmet Davutoğlu süreç içerisinde bugün reddettiği başkanlık sisteminin en fanatik savunucuları arasında yer alıyordu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından kısa bir süre sonra Çoban Ateşi Hareketi Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu sosyal medya hesabından Davutoğlu’na tepki gösterdi.

Serdaroğlu yaptığı açıklamada “Önce döneminizin hesabını vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Rifat Serdaroğlu şunları söyledi:

“Davutoğlu konuştu. Dinledik ve soruyoruz; Bu dediklerinizi Başbakan iken neden yapmadınız? Bırakın yapmayı, neden söylemediniz? Elinizi tutan, diliniz bağlayan mı vardı? Biz diyoruz ki; 1)Denenmişi denemek akıllı insanın işi değildir. 2)Önce döneminizin hesabını vereceksiniz…

“UTANMA DUYGUNUZ VAR MI?”

“Davutoğlu konuştu. Dinledik, soruyoruz; -5 Milyon Suriyeliyi, sizin “Stratejik Derinlik” politikanız getirdi. 5 milyon daha mı getireceksiniz? -40 milyar doları nereye harcadınız? -Utanma duygunuz var mı?”

Sarıcalar Köyünden Kocapabuçların Remzi aradı! -Başkan, Davutoğlu’nu dinledim. Bunları ne zaman yapçek? *Sistem eskiye dönecek, o Başbakan olacak, öyle yapacak. -Başkan, bu adam eskiden o sistemde Başbakan değil miydi? O zaman niye yapmadı? *?????”

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.