Çoban Ateşi Hareketi Bursa Başkanı Kornoşor’dan Trump’a mektup

Çoban Ateşi Hareketi Bursa Başkanı Kornoşor’dan Trump’a mektup
19.10.2019
A+
A-

ABD Başkanı Trump’ın 9 Ekim’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği, Suriye’ye yönelik herhangi bir operasyonun başlatılmaması çağrısını içeren ve dili bakımından skandal ifadeler barındıran mektuba her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çoban Ateşi Hareketi Bursa Başkanı Tolga Kornoşor, Trump’a hitaben yazdığı mektupla tepkisini dile getirdi.

Kornoşor mektubunda “Ne yaparsanız yapın, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ABD vatandaşlarıyla iyi ve yapıcı ilişkiler kuracağız.” ifadelerini kullandı.

Tolga Kornoşor mektubunda şunları söyledi:

“ÇOBAN ATEŞİ

BURSA

October 19, 2019

His Excellency

Donald Trump

President of the United States of America

Washington DC

Dear Mr President,

We are writing this letter to you as citizens of the Republic of Türkiye.

We are considering our nation as independent and equal in all platforms with USA. We are so sorry to hear that you are using such a word “fool” which is not in line with political and human courtesy. Apart from this, the ordering manner of the letter is unacceptable. You have the right to tell your opinion, but it is our right to take the decisions related to our country.

We also don’t like your belief that our economy can be easily destroyed by your threatening manner on every occasion. We are willing to be in cooperation with all the economies in the world. We also believe that the US citizens do not share the same ideas and attitudes with you and your administration. Whatever you do, we as the people of the Turkish Republic will keep good and constructive relations with the US citizens.

You might be trying to solve the Syria problem, but we are a country that opened the borders to Syrian people. We are sharing our meal and living with them. As People of the Turkish Republic, we are compassionate and merciful, and we never permit anyone close to our borders to suffer and live in inhumane conditions and any slaughtering.

We are as the People of Turkish Republic requesting from you, His Excellency Donald Trump and your government, to apologize for this bizarre and disrespectful letter.

With the best regards of the People of Türkiye to the people of the USA.

A.Tolga KORNOŞOR

Çoban Ateşi Hareketi Bursa Başkanı”

Mektubun Türkçesi:

“ÇOBAN ATEŞİ

BURSA

19 Ekim 2019

Ekselânsları

Donald Trump

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı

Washington DC

Sayın Başkan

Bu mektubu size Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yazıyoruz.

ABD ile birlikte tüm platformlarda ulusumuzu bağımsız ve eşit olarak görüyoruz. Siyasi ve insanın nezaketine uygun olmayan “aptal” kelimesini kullandığınızı duyduğumuza üzüldük. Bunun dışında, mektubun servis ediliş şekli kabul edilemez. Fikrinizi söyleme hakkınız vardır, ancak ülkemizle ilgili kararları almak bizim hakkımızdır.

Ayrıca, ekonomimizin her durumda tehdit edici şekilde kolayca yok edilebileceği düşüncesine tamamıyla karşıyız. Dünyadaki bütün ekonomilerle işbirliği içinde olmaya istekliyiz. Ayrıca ABD vatandaşlarının sizinle ve yönetiminizle aynı fikir ve tutumları paylaşmadığına inanıyoruz. Ne yaparsanız yapın, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ABD vatandaşlarıyla iyi ve yapıcı ilişkiler kuracağız.

Suriye sorununu çözmeye çalışıyor olabilirsiniz, ancak biz sınırlarını Suriye halkına açan bir ülkeyiz. Yemeğimizi paylaşıyoruz ve onlarla yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Halkı olarak şefkatli, merhametli, duyarlıyız ve sınırlarımız yakınında kimsenin insanlık dışı koşullarda yaşanmasını ve herhangi bir katliamla karşılaşmasını istemiyoruz.

Sayın Başkan Donald Trump sizden bu tuhaf ve saygısız mektuptan dolayı özür dilemenizi isteyen Türkiye Cumhuriyeti halkıyız.

Türkiye halkından ABD halkına en içten iyi dileklerimle.

A.Tolga KORNOŞOR

Çoban Ateşi Hareketi Bursa Başkanı”

(medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.