CNN Türk’ten Ekrem İmamoğlu açıklaması

CNN Türk’ten Ekrem İmamoğlu açıklaması
21.05.2019
A+
A-

CNN Türk’ten açıklama: ”Hazır konu da israfa gelmişken, elektrik israfı olmaması açısından program erken bitirilmek suretiyle…”

YSK’nın seçim tekrarı kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Ahmet Hakan’la Tarafsız Bölge programının erken bitirildiği iddiasıyla ilgili CNN Türk’ten açıklama geldi.

Zaytung.com internet sitesinde yayınlanan haber göre, CNN Türk yönetimi, programın planlanandan bir miktar erken bitirildiğini kabul etti.

Zaytung.com’un haberi  şöyle:

Pazartesi akşamı Ahmet Hakan’ın sunduğu CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programına konuk olan İmamoğlu, İBB’deki israfla ilgili açıklamalarda bulunduğu sırada program reklam arasına girmiş, reklamdan sonra da sonlandırılmıştı. Sunucu Ahmet Hakan’ın saat 23.30 sıralarında ‘zamanımız bitti’ demesinin ardından İmamoğlu’nun, “(Bitiş saati) 12 diye biliyordum” demesi dikkat çekerken, programın gelen bir talimatla erken bitirildiği şeklinde iddialar da gündeme geldi.

Konuyla ilgili olarak bu öğleden sonra bir açıklama yayınlayan CNN Türk yönetimi, programın planlanandan bir miktar erken bitirildiğini kabul ederek, “Hazır konu israf ve tasarrufa gelmişken izleyicilerimize örnek oluşturması açısından program yarım saat kadar erken sonlandırılarak tasarruf konusunda önemli bir adım atılmıştır. Sayın İmamoğlu, İBB’nin yaptığı israfı isterse internette de anlatabilir. Bunun için boşa elektrik yakmaya gerek bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

14 BİN TL TASARRUF EDİLDİ

Açıklamada, Tarafsız Bölge yayını için 4 adet spot ışığı kullanıldığı, bunun yanında reji masası, kamera ve mikrofon gibi ekipmanların da ciddi miktarda elektrik tüketimi yaptığına dikkat çekilirken, “Program biter bitmez stüdyonun şalterleri indirilmek suretiyle lüzumsuz elektrik tüketiminin önüne geçilmiş, programın yarım saat erken bitirilmesi sayesinde önümüzdeki ayın elektrik faturasından yaklaşık 14.000 TL tasarruf edilmiştir” bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.

CNN Türk’ün de içinde bulunduğu medya grubunun satın alınabilmesi için bir kamu bankası olan Ziraat Bankası tarafından Demirören Grubu’na 700 milyon dolar kredi verildiğine hatırlatılan açıklamada “Bir yönüyle halkın parasıyla Doğan Holding’den satın alınmış olan kanalımız, özellikle ekonomimizin sıkıntılı günler geçirdiği böyle bir dönemde harcadığı her kuruşun hesabını yine halka verme sorumluluğuyla hareket etmektedir. Bunun için kimseden talimat ve emir almaya ihtiyacımız bulunmamaktadır.” sözleriyle de iddialar reddedildi.

(Zaytung.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.