Çin’den gelen hızlı tanı kitlerinde koronavirüs tespit edildi

Çin’den gelen hızlı tanı kitlerinde koronavirüs tespit edildi
06.04.2020
A+
A-

İngiltere de, koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin’den 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitlerinden sipariş etti. Ancak Lüksemburg merkezli bir şirket tarafından araştırılırken hızlı tanı kitlerinde koronavirüse rastlandığını bildirdi. Bu nedenle kitlerin teslimatı ertelendi.

Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan ölümcül Koronavirü’sü tüm dünyaya kabus yaşatıyor. İngiltere’de korona virüsü nedeniyle 619 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde ölü sayısı 4 bin 934’e ulaştı. Hayatını kaybeden kişilerin 33 ile 103 yaş aralığında olduğunu belirten İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), söz konusu kişilerin korona virüs dışında altta yatan herhangi bir sağlık problemi olmadığını açıkladı. Ülkede ayrıca, 5 bin 903 yeni vakanın kayıtlara geçtiği belirtilirken toplam vaka sayısı 47 bin 806’ya yükseldi.

TEST KİTLERİNDE KORONAVİRÜS

Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri gibi İngiltere de, gün geçtikçe etkisini artıran koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin’den 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri temin etti. Ancak tanı kitleri ile ilgili çarpıcı bir gelişme gündeme geldi. İngiltere, Çin’den gelen koronavirüs test kitlerinin, Lüksemburg merkezli bir şirket tarafından araştırılırken koronavirüse rastlandığını bildirdi. Kitlerin teslimatı ertelendi.

GÜNDE 100 BİN TEST HEDEFİ

Yoğun bakıma alınan Başbakan Johnson gibi koronavirüse yakalanmış olan Sağlık Bakanı Matt Hancock ise Nisan ayının sonunda günde 100 bin test yapma hedefini koyduğunu resmen açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.