CHP’li Veli Ağbaba: ‘Özgür Özel susturulmaya çalışılıyor’

28.12.2018
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Özgür Özel hakkında açılan dava için,  “Özgür Özel bir daha konuşmasın bir daha muhalefet yapmasın diye verilen bir cezadır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’li Özgür Özel’e açılan 500 bin liralık tazminat davasını eleştirerek, yargının bağımsız olmadığını, Özel’in açılan davayla susturulmaya çalışıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her gün CHP’ye küfür ettiğini iddia ederek, “AKP genel başkanına cumhurbaşkanına saygı duymadığımı söylemek istiyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, şunları söyledi:

 “AKP GENEL BAŞKANINA SAYGI DUYMADIĞIMI SÖYLEMEK İSTİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye küfür ettiğini iddia eden Ağbaba, “Geçtiğimiz hafta bütçe görüşmeleri yapıldı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili grubu olarak Bütçe görüşmelerinde halkın elinde ne varsa milletin lehine ne varsa onu savunmaya çalıştık. Hepiniz dikkatle izlediniz CHP bütçenin yanlış olduğunu halka yararlı olmadığını yüksek sesle ifade etti. Önemli Türkiye’nin gündemine oturacak çalışmalar yaptık. Arkadaşlarımla birlikte etkin bir şekilde mecliste varlığı yok olan, değeri kaybolan mecliste CHP, meclisi çalıştırmaya gayret etti. Tabii ki toplum gergin, insanlar gergin, bu gerginliğin başı da Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Düşünebiliyor musunuz diyor ‘Bana niye saygı duymuyorsunuz’, buradan söylüyorum ben de AKP genel başkanına cumhurbaşkanına saygı duymadığımı söylemek istiyorum. Her gün küfür eden her gün Cumhuriyet Halk Partisine onun genel başkanına teröristlerle yürüyor diyerek akıl alır bir iş değil bir cumhurbaşkanına yakışacak değil bırakın cumhurbaşkanına bir siyasetçi yakışan bir şey değil. Hangi teröristle kol kola girmiş, nasıl girmişiz bilen de yok. Ama her yıl aynı yalan söylüyor, söylemeye devam ediyor.”

“ÖZGÜR ÖZEL BİR DAHA MUHALEFET YAPMASIN DİYE VERİLEN BİR CEZA”

Ağbaba, CHP’li Özgür Özel’e açılan 500 bin liralık tazminat davasını eleştirdi. Yyargının bağımsız olmadığını, Özel’in açılan davayla susturulmaya çalışıldığını öne süren Ağbaba, “Hepimiz izledik çok rahatsız oldular Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilgili bir tartışması var. Bu grup başkan vekilimiz Özgür Özel’in resmen gerçekten yüzüne vurulduğu için hem AKP hem onun yandaşı bundan çok rahatsız oldu ve Özgür Özel hakkında 500 bin TL’lik tazminat davası açıldı. Özgür Özel bir daha konuşmasın bir daha muhalefet yapmasın diye verilen bir cezadır. Ve yargı ne kadar bağımsız bunu takdirlerinize sunuyorum. Akşam Recep Tayyip Erdoğan diyor ki grup toplantısında salı günü yargı gereğini yapacak önce tazminat sonra ceza diyor. 1 gün sonra 500 bin liralık tazminat davası açıyor Hulusi Akar, herhalde yargı gereğini yapacak öyle gözüküyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na bir milyon lira ödeten yargı Özgür Özel’e de gereken cezayı kesecek” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETİN 2 BİN 20 LİRA OLMASININ SEBEBİ BİZİZ”

Asgari ücretin 2 bin 20 lira olmasının CHP’nin söylemlerinden kaynaklandığını dile getiren Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz haftalarda asgari ücret açıklandı 2 bin 20 lira asgari ücret oldu şunu övünerek söylemek isteriz ki asgari ücretin 2 bin 20 lira olmasının sebebi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz ‘1 Ocak’tan itibaren bütün belediyelerimizde 2 bin 200 yapacağız’ dedik bunun sonucunda 2 bin 20 yapabildiler. Bunun da yeterli olmadığını hep beraber görüyoruz. Tabii kayıplarla dolu bir dönemi hep beraber yaşıyoruz 2018’de yine işçilerin payına sömürü, güvencesizlik, yoksulluk ve işsizlik düştü. 2017 rakamlarına göre işsizlik yüzde 19,9 iken eylül ayı itibariyle işsizlik oranı yüzde 11,4 oldu, geniş zaman işsizlik sayısı tam 6,4 milyon. Türkiye genç işsizlerin en çok olduğu 7 ülke arasında yer alıyor. Bu yıl da işyerleri işçilere mezar olmaya devam ediyor tam 21 bin tane işçi yaşamını yitirmiş, Hekimhan’dan daha fazla nüfus Doğanşehir kadar bir nüfus işçiler yok olmuş. Türkiye iş kazalarında Avrupa’da bir birinci dünyada 2’nci sırada bunun sebebi de örgütlü olmamak, sendikalı olmamak. Maalesef iş kazaları işçilerin yaşamış olduğu cinayetler sendikaların olmadığı alanlarda yaşanmış. Birçok intiharlar yaşanıyor işçilerin intiharlarını görüyorsunuz geçtiğimiz gün ibretle izledik bin 600 derecede yanan bir kazana bir işçi kendini atarak yaşamına son verdi. Maalesef bu taşeron meselesi de aynı şekilde devam ediyor, hala asıl iş kapsamına alınmayan 300’e yakın taşeron kadro bekliyor ve maalesef kadro veren taşeronlar da 2 bin 20’ye kadar hiçbir haktan faydalanamıyor. Asgari ücretle çalışmaya devam ediyor. Kitlelere kadro sözü verildi Ancak bu söz tutulmadı bu sözlerin bir an önce tutulması gerekiyor. Türkiye maalesef kötü yönetiliyor, ekonomik anlamda da çok kötü yönetiliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.