CHP’li Kayışoğlu, Cargill’e verilen teşviği Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Kayışoğlu, Cargill’e verilen teşviği Meclis gündemine taşıdı
22.05.2020
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa’da faaliyet gösteren Cargill şirketine verilen teşvik ve istisnaları meclis gündemine taşıdı.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020 teşvik paketi düzenlemesinde yer alan Cargill şirketine tanınan teşvik ve muafiyetler ile yatırım desteği TBMM gündemine taşındı.

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından hazırlanan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlanması istenen önergede şu ifadelere ve sorulara yer verildi;

“22 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yer alan açıklamaya göre 671 şirkete yatırım teşviki verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu şirketler arasında Cargill de bulunmakta olup, bu şirkete yüzde 70 vergi indirimi uygulanacağı, KDV ve gümrük vergisinden istisna tutulacağı, Bakanlık tarafından kurumlar vergisi indirimi de yapılarak, şirketin 44 milyon 659 bin 79 liralık yatırımına da katkı sunulacağı basında yer almıştır.

Bu bağlamda:

  • Bakanlığınız verilerine göre Cargill şirketinin ülkemiz içindeki yatırımlarının toplamı ne kadardır?
  • Cargill şirketi, ülkemizdeki yatırımları ve faaliyetleri karşılığında 2020 yılına kadar toplam kaç TL’lik teşvik almıştır?
  • Cargill şirketinin ülkemiz ekonomisine ve istihdama sağladığı toplam katma değer ne kadardır?
  • Cargill şirketine 2020 yılı yatırım teşviki kapsamında yüzde 70 vergi indirimi sağlanmasının gerekçesi nedir?
  • Cargill şirketine yapıldığı gibi,  yüzde 70 vergi indirimi sağlanan, KDV ve gümrük vergisinden istisna tutulan, kurumlar vergisi indirimi yapılan ve yapacağı yatırım için maddi katkı sunulan hangi şirketler vardır?”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.