Kaboğlu: Boğazlar kanun değişikliği ile İBB’ye kayyum tayin ediliyor

Kaboğlu: Boğazlar kanun değişikliği ile İBB’ye kayyum tayin ediliyor
06.11.2019
A+
A-

CHP Milletvekili ve Anayasa hukukçusu Kaboğlu ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmen kayyum tayin ediliyor’ dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’nın 2’nci ve 127’nci maddesine açıkça aykırı olduğunu söyleyerek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum tayin ediliyor. Bu çok tehlikelidir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada, Tapu kanununda yapılmak istenen değişikliği de eleştirdi ve “Meralarda yapılaşmanın önünü açan, kıyılarda yapılaşmadan, yabancılara mülk satışına kadar birçok hüküm getiren bu düzenleme Türkiye bütününü kıskaç altına almak anlamına gelir” dedi.

Kaboğlu şunları söyledi:

BOĞAZ YASASI

Boğaziçi Kanunu’nda yerel yönetimler ve koruma kurulları için öngörülen yetkilerin Çevre Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına aktarılması Anayasa’nın değişmez maddesi olan 2’nci maddesine ve 127’nci maddeye da açıkça aykırıdır. Bu alanın Çevre Bakanlığına verilmesi de Anayasa’ya aykırı idi. Anayasa’ya aykırılığın ötesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum tayin edilmiş olacak. Bu çok tehlikelidir.

TAPU KANUNU

Tapu kanununda yapılmak istenen değişiklik ise, meralarda yapılaşmanın önünü açan, kıyılarda yapılaşma hususunda yabancılara mülk satışına kadar birçok hüküm getiren bir düzenlemedir. Türkiye bütününü kıskaç altına almak anlamına gelmektedir. Türkiye’nin ülkesinin bölünmezliği ilkesine aykırılık taşınmaktadır.

(tele1)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.